Daim- juustokakku
Tilasin itselleni muutama viikko sitten Unelmien Talo&Koti-lehden, johon muutaman irtonumeron ostettuani ihastuin täysin. Tilaajalahjana oli Hannah Milesin kirjoittama Juustokakut-kirja. En edes muistanut asiaa ennen kuin kirja tipahti postilaatikkoon. Ja ai että... Miten herkullisia juustokakkujen ohjeita kirja onkaan pullollaan. Ensimmäisenä testasin Daim- juustokakkua, jota onkin tullut tehtyä jo pariin otteeseen. Seuraavana vuorossa voisi olla rocky road -juustokakku.. tai toffee- pekaanipähkinäjuustokakku.. tai.. en vain osaa päättää, kun kaikki kuulostaa niin hyvälle. Jokatapauksessa suosittelen kirjaa muillekin.
Ja tässä ohje Daim- juustokakusta kaikille niille, joiden suusta jo kuola valuu.
250 g Bastogne- keksejä
100 g voita (alkuperäisessä 125g, mutta on mielestäni liikaa)
400 g tuorejuustoa
250 g ricottajuustoa
225 g ranskankermaa
400 g makeutettua maitotiivistettä
1 sitruunan raastettu kuori
4 kananmunaa
180 g rouhittuja Daim- patukoita
Kuumenna uuni 170 -asteiseksi (kiertoilma 150). Hienonna keksit ja lisää joukkoon sulatettu rasva. Vuoraa halkaisijaltaan 23-24 cm vuoka keksimurulla reunoja myöten.
Vatkaa keskenään tuorejuusto, ricotta ja ranskankerma. Lisää joukkoon sitruunan kuoriraaste, kananmunat ja maitotiiviste. Vatkaa tasaiseksi. Sekoita joukkoon kaksi kolmasosaa Daim- rouheesta.
Paista kakkua uunissa 10 minuuttia, jonka jälkeen lisää päälle loput Daim- rouheesta. Paista kakkua tämän jälkeen vielä 40-50 minuuttia. Kakku saa olla keskeltä vielä hieman tutiseva. Anna kakun jäähtyä kokonaan ja anna olla jääkaapissa vähintään 3 tuntia ennen tarjoilua.
Enjoy!
Ja tässä ohje Daim- juustokakusta kaikille niille, joiden suusta jo kuola valuu.
250 g Bastogne- keksejä
100 g voita (alkuperäisessä 125g, mutta on mielestäni liikaa)
400 g tuorejuustoa
250 g ricottajuustoa
225 g ranskankermaa
400 g makeutettua maitotiivistettä
1 sitruunan raastettu kuori
4 kananmunaa
180 g rouhittuja Daim- patukoita
Kuumenna uuni 170 -asteiseksi (kiertoilma 150). Hienonna keksit ja lisää joukkoon sulatettu rasva. Vuoraa halkaisijaltaan 23-24 cm vuoka keksimurulla reunoja myöten.
Vatkaa keskenään tuorejuusto, ricotta ja ranskankerma. Lisää joukkoon sitruunan kuoriraaste, kananmunat ja maitotiiviste. Vatkaa tasaiseksi. Sekoita joukkoon kaksi kolmasosaa Daim- rouheesta.
Paista kakkua uunissa 10 minuuttia, jonka jälkeen lisää päälle loput Daim- rouheesta. Paista kakkua tämän jälkeen vielä 40-50 minuuttia. Kakku saa olla keskeltä vielä hieman tutiseva. Anna kakun jäähtyä kokonaan ja anna olla jääkaapissa vähintään 3 tuntia ennen tarjoilua.
Enjoy!
Kommentit
Lähetä kommentti