Terveellisempi elämä

Hellouta hei!

Ajattelin tulla hieman kertomaan kuulumisia ja eräästä elämän projektista, joka saisi olla jokapäiväinen koko elämän kestävä projekti... nimittäin terveelliset elämäntavat. Itselläni tämä koskee lähinnä liikuntaa ja ruokailutottumuksia, koska tupakkaa en polta ja alkoholiakaan ei tule käytettyä tällä hetkellä (tosin vähän sitä nautin muutenkin).

Olen esikoisen syntymän jälkeen laiskistunut tosi paljon ja liikunta on käsittänyt lähinnä vaunulenkkejä ja silloin tällöin erilaisia jumppia. Jossain vaiheessa treenasin kotona pelin avulla lihaskuntoa, mutta sekin jäi alkuinnostuksen sammuessa. Nyt vauvan kanssa ei enää pääse kunnollisille vaunulenkeille arkisin, koska esikoinen ei jaksa tunnin lenkkejä ja iltaisin tuntuu aina olevan jotain muuta. Tosin olen kyllä erinomainen keksimään kaikenlaisia tekosyitä, joiden varjolla voin jättää liikunnan välistä. Jostakin tarvitsisi siis saada into ja motivaatio liikkua.

Pari viikkoa sitten tilasin itselleni liikuntaohjelman liikutin.fi- palvelusta, josta erittäin kohtuulliseen hintaan sai ohjelman puoleksi vuodeksi. Samaan aikaan aloin noudattaa samoilta sivuilta löytyvää laihduttajan ruokavaliota. Ruokavaliota toki sovellan, koska imetän vielä, eikä laihduttaminen sinällään ole kovin ajankohtaista. Pääsääntö kuitenkin on, että ruokavalioon on saanut lisättyä kasviksia ja salaatteja, jotka muuten ovat jääneet aika vähiin. Lisäksi iltaisin lasten mentyä nukkumaan, on tullut kaivettua erilaiset herkut esiin ja niitä on tullut sitten mussutettua yömyöhälle. Nyt siitäkin tavasta on alkanut pääsemään eroon.. tosin nyt lomalla (mies lomalla) olen päässyt hieman repsahtamaan tuosta ruokavaliosta.. Mutta sallittakoon se tämän lomaviikon (vaikka lomallakaan ei saisi repsahtaa, jos haluaa tuloksia).

Kaiken tämän tarkoituksena on saada virtaa päiviin ja erityisesti kroppaa sen verran kiinteytettyä, että mahdun kaikkiin ihaniin huosuihin, joita kaapistani löytyy (tällä hetkellä mahdun kaksiin housuihin).

Ajattelin tulla päivittelemään viikottain tästä projektistani... Joten laitettakoon mitat näkyville, on varmaan erilainen fiilis lähteä liikkumaan, kun on tuonut tämän julki ja joku mahdollisesti seuraa etenemistäni.

Viikko 1
Ruokavalio 6/7
Liikunta (treeni, kävely, venyttely) 1/7
Paino 59,6
(ajattelin, että pitäisi ottaa hieman mittoja, ja seurata niitäkin, mutta en ole saanut aikaiseksi)

Viikko 2
Ruokavalio 0/7
Liikunta 0/7
Paino 57,6

Nyt alkoi siis viikko 3 ja tarkoituksena olisi vihdoin päästä liikunnan pariin. Nuha sekoitti hieman noita kahta ekaa viikkoa, eikä kuntoilu ollut ekana mielessä.

Mutta kannattaa käydä kurkkaamassa tuolla http://www.mytrainero.com/fi/fi/etusivu, jos sieltä itselleenkin löytyisi motivaatiota.. .jos nimittäin painiskelet samojen ongelmien kanssa.

Kommentit

Voisit tykätä myös näistä: