Pappilan hätävara

Näin sateisina päivinä on kiva, että on leikkikavereita niin pikku neidille kuin äidillekin. Sen vuoksi kutsuin kylään tiistaina ystävät, jotta olisi seuraa. Koska kutsu kävi vasta aamulla, enkä ollut sen kummemmin vieraisiin varautunut, piti jotain tarjottavaa loihtia kaapissa olevista aineksista. Ja tuloksena olikin varsin maukas jauhelihapiirakka.



Pohja

100g voita
2,5dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa
1 rkl kylmää vettä

Täyte

n. 300 g jauhelihaa
(hieman poromurua)
1 paprika
kirsikkatomaatteja
3 kananmunaa
2 dl ruokakermaa
juustoraastetta
pippuria ja suolaa

Sekoita kuivat aineet keskenään ja nypi voi joukkoon. Lisää lopuksi vesi ja sekoita tasaiseksi. Painele vuuan pohjalle ja esipaista n. 10 minuuttia 200 asteessa.

Itselläni oli pakkasessa valmiiksi paistettua jauhelihaa, jonka vain sulatin piirakkaa varten, mutta muuten paista jauheliha ja mahdollisesti mausta haluamallasi tavalla. Lisää pohjan päälle jauheliha, mahdollinen poromuru, paprikan palat ja pilkotut tomaatit. Sekoita keskenään munat, kerma ja juustoraaste (tätäkin on hyvä aina olla pakkasessa) ja lisää mausteet. Lisää muiden ainesten päälle piirakkaan ja paista n. 30 minuuttia.

Kaapissa on yleensä kananmunia, jauhoja ja voita, mutta siellä kannattaa pitää myös ruokakermaa, koska se säilyy yleensä varsin pitkään. Pakasteessa kannattaa tosiaan pitää juustoraastetta, koska sieltä sitä on helppo lisätä tarvittava määrä ruokaan kuin ruokaan. Paistettu jauheliha oli myös erittäin hyvä nyt, kun piti saada valmista nopeasti.

Kommentit

Voisit tykätä myös näistä: