Pappilan hätävara
Näin sateisina päivinä on kiva, että on leikkikavereita niin pikku neidille kuin äidillekin. Sen vuoksi kutsuin kylään tiistaina ystävät, jotta olisi seuraa. Koska kutsu kävi vasta aamulla, enkä ollut sen kummemmin vieraisiin varautunut, piti jotain tarjottavaa loihtia kaapissa olevista aineksista. Ja tuloksena olikin varsin maukas jauhelihapiirakka.
Pohja
100g voita
2,5dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa
1 rkl kylmää vettä
Täyte
n. 300 g jauhelihaa
(hieman poromurua)
1 paprika
kirsikkatomaatteja
3 kananmunaa
2 dl ruokakermaa
juustoraastetta
pippuria ja suolaa
Sekoita kuivat aineet keskenään ja nypi voi joukkoon. Lisää lopuksi vesi ja sekoita tasaiseksi. Painele vuuan pohjalle ja esipaista n. 10 minuuttia 200 asteessa.
Itselläni oli pakkasessa valmiiksi paistettua jauhelihaa, jonka vain sulatin piirakkaa varten, mutta muuten paista jauheliha ja mahdollisesti mausta haluamallasi tavalla. Lisää pohjan päälle jauheliha, mahdollinen poromuru, paprikan palat ja pilkotut tomaatit. Sekoita keskenään munat, kerma ja juustoraaste (tätäkin on hyvä aina olla pakkasessa) ja lisää mausteet. Lisää muiden ainesten päälle piirakkaan ja paista n. 30 minuuttia.
Kommentit
Lähetä kommentti