Key Lime-piiras


Tulee jo tätä kirjoittaessa jälleen vesi kiellelle. Tein jo aikaa sitten Key Lime-piiraan, jonka ohjeen nappasin kokeiluun Leivonnaisia herkkusuille-kirjasta. Piiras oli varsin makeaa, mutta limen ansiosta ei kuitenkaan liian makeaa, ainakaan omaan makuuni. Itse tein piiraalle pohjan mantelijauhoista, jota olen monesti kakuissa ja piiraissani käyttänyt sen gluteenittomuuden vuoksi. Keksipohja ei ole niin makea ja sopii varmasti tosi hyvin tähän piiraaseen, joten tässä teillekin ohje, jota kannattaa kyllä ehdottomasti koettaa. 

Ohje

8 munankeltuaista
2 tlk ( à 397g) kondensoitua maitoa
5 limen raastettu kuori ja mehu
4,5dl kuohukermaa

pohja

500g digestivekeksejä
200g suolatonta voita sulana

Murskaa keksit pieneksi ja kaada voisula joukkoon. Painele seos tasaisesti piirakkavuoan pohjalle. Paista uunissa n. 20 minuuttia 170 asteessa. Jätä pohja jäähtymään.

Käännä uuni 150 asteeseen. Mittaa keltuaiset, maito, limen kuori ja mehu kulhoon ja vatkaan tasaiseksi sähkövatkaimella. Seos sakenee itsestään. Kaada seos jäähtyneen pohjan päälle ja paista uunissa n. 20-30 minuuttia. Täytteen tulee olla kiinteää, mutta keskeltä hiukan pehmeää (ei hyllyvää). Anna jäähtyä kokonaan (mielellään yön yli jääkaapissa) ja peitä ennen tarjoilua kermavaahdolla.

Itse paistoin piirakkaa täytteineen yli 40 minuuttia, joten paistamisen aikana kannattaa tarkkailla milloin on valmista. Aikaa ei kannata sokeasti tuijottaa. 

Ihan huippuhyvää!

Kommentit

Voisit tykätä myös näistä: