Siirry pääsisältöön

Lomailua Lapissa

Olimme siis perheen kesken viettämässä puolitoistaviikkoisen Ylläksen lumisissa maisemissa. Tämä oli toinen kertani Ylläksellä ja nyt paikkaan tuli tutustuttua hieman edellistä kertaa enemmän. Lapissa olen alkanut käydä vasta mieheni tavattuani, mutta olen ihastunut. Pidän talvesta ja mikäs sen parempi paikka nauttia lumesta ja talven kauneudesta kuin Lappi. Täällä etelässä kun talven kauneus ei aina ole taattua. Tosin nytkin lunta tupruttaa taivaan täydeltä ja lumiset ovat maisemat kotonakin. 

Reissu oli ihanan rentouttava ja puolitoista viikkoiseen kuului lähinnä hyvää ruokaa, seuraa ja ulkoilua, kuten kuvista on pääteltävissä. Laitan vielä myöhemmin matkailuvinkkiä, jos joku Ylläksellä tulee tänä vuonna pyörähtäneeksi.

Vaikkei laskettelisikaan niin gondolilla kannattaa selkeänä päivänä nousta tunturin huipulle ihailemaan maisemia ja nauttimaan vaikka kaakaot. Kiertoajelu gondolilla maksaa 9€, joka on mielestäni aika kallis, mutta ehkä maisemasta voi tässä tapauksessa maksaa.

Ravintola Porossa voi nauttia paremmankin illallisen, mutta me päädyimme paikalle vain juomaan kupin kuumaa kaakaota. 

Lahjakorttien ansiosta kävimme itse nauttimassa paremman illallisen Kylpylähotelli Saagassa. Ruoka oli varsin hyvää, vaikka tällainen herkuttelija olisi voinut syödä isomman jälkiruuan. Kommentit