Mustikkainen suklaa-pähkinäkakku


Äitienpäivän kunniaksi piti tietenkin taas leipoa ja tällä kertaa kätösissä syntyi täytekakku, jonka teon yhteydessä pääsin tutustumaan maapähkinävoihin ensimmäistä kertaa elämässäni.

Pohja

200g margariinia
3dl sokeria
3 kananmunaa
50g manteli- tai pähkinärouhetta
4dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria
2dl kuohukermaa

Täyte
150g mustaherukoita
150g mustikoita
1 prk Valio kuningatar rahkaa
2dl kuohukermaa
1,5dl mustaherukkamehua kostutukseen

Kuorrutus
100g tummaa suklaata
100g maitosuklaata
25g voita
2dl maapähkinävoita

Voi ja sokeri vaahdotetaan. Munat vatkataan joukkoon. Vaahtoon sekoitetaan vuorotellen kerma ja yhteen sekoitetut kuivat aineet. Paistetaan 175 asteessa n. 50 minuuttia.

Täytettä varten kerma vaahdotetaan ja joukkoon lisätään rahka ja marjat. Halutessa voi sekaan laittaa myös hieman sokeria makeutta antamaan. 

Kakku leikataan kolmeen osaan ja jokainen osa kostutetaan mustaherukkamehulla. Väleihin laitetaan rahka.



Kuorrutusta varten suklaa sulatetaan vesihauteessa yhdessä voin kanssa. Sulaneeseen suklaaseen lisätään maapähkinävoi. Kuorrute levitetään kakun päälle ja laitetaan kylmään ainakin puoleksi tunniksi ennen tarjoilua.



Kakku kannattaa leipoa ja täyttää edellisenä päivänä ja ennen tarjoilua tehdä kuorrute.

Kommentit

Voisit tykätä myös näistä: