Valkosuklaa-sitruunamuffinssit

Nämä mehevät valkosuklaa-sitruunamuffinssit eivät juuri esittelyitä kaipaa. Suosittelen vain lämpimästi testaamaan. Resepti on muunnelma blogissa aiemmin julkaistusta vanilja-mustikkamuffineista. Tämä sitruunainen versio sopii täydellisesti kevääseen ja erityisesti vaikkapa pääsiäispöytään. 

Ja niin... muffinssi vai muffini. Itse käytän sujuvasti kumpaakin ja vieläpä samassa postauksessa. Kyselin asiasta Instagramissa ja suurin osa käyttää sanaa muffinssi, joten nimesin nämäkin nyt muffinsseiksi vaikka edeltäjänsä olivat muffineita. 





Valkosuklaa-sitruunamuffinssit (12 kpl)

3 dl vehnäjauhoja (erikoisvehnäjauhoja)
2 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
1 dl maitoa
3/4 dl rypsiöljyä
1 sitruunan kuori ja puolikkaan mehu
100 g valkosuklaata rouhittuna

Tuorejuustoseos
100 g sitruunatuorejuustoa
1 kananmuna
2 rkl sokeria


Ohje

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. 

Sekoita kulhossa keskenään kaikki kuivat aineet. Sekoita toisessa kulhossa keskenään maito, öljy ja kananmuna ja lisää kuivien aineiden joukkoon. Sekoita vain sen verran, että saat taikinan tasaisesti sekaisin. Lisää lopuksi sitruunan kuori ja mehu sekä rouhittu valkosuklaa. Sekoita tasaiseksi. 

Annostele taikina muffinssivuokiin. Muffinssipelti pitää paperivuuat paremmin muodossaan, joten suosittelen sen käyttöä, mikäli sellainen löytyy. 

Laita kulhoon tuorejuusto, kananmuna ja sokeri ja sekoita vispilällä sekaisin. Lusikoi tuorejuustoseos tasan muffinssien päälle. 

Paista muffinsseja uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. 


Kommentit

  1. Tuleeko taikinaan kananmuna tai kaksikin?? "Tarvitset"-listassa oli 3 kananmunaa (joista 1 kai menee tuohon tuorejuustoseokseen ja Ohjeessakin mainitaan kananmuna: "Sekoita toisessa kulhossa keskenään maito, öljy ja kananmuna"
    Mikä on paistolämpötila? 200astetta kenties??

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Kiitos, siellä on itsellä jäänyt pari riviä ohjeesta puuttumaan. Taikinaan tulee tosiaan kaksi kananmunaa ja uunin lämpötila 175 astetta. Nyt on reseptikin korjattu.

      Poista
  2. Moi!

    Ajattelin tehdä näitä pojan synttäreille, osaatko neuvoa, mikä olisi hyvä paistolämpötila/aika, jos teen minimuffineita? :)

    Ajattelin myös laittaa sitruunatuorejuustoa muffinien päälle, kun ne tulevat uunista, onko silloin parempi jättää tuorejuusto laittamatta uuniin laitettaessa? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Minimuffineille riittää paistoajaksi noin 15 minuuttia uunin keskitasolla 175 asteessa. Tuorejuustoseoksen voi jättää pois, jos haluaa kuorruttaa. Sitä nimimuffiniin tulisi muutenkin jo aika vähän.

      Poista
  3. Moi, ei löytynyt sitruunatuorejuustoa, tavallista siis, mutta voisiko maustaa oikealla sitruunalla? Ja minkäverran olisi hyvä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Pahoittelut, että vastaan vasta nyt kysymykseesi. Tulee niin harvoin blogissa käytyä nykyään. Tavallisen voi hyvin maustaa sitruunalla. Kuorta ja mehua oman maun mukaan, mehua ehkä noin 1 rkl, ettei täyte vetisty liikaa.

      Poista

Lähetä kommentti

Voisit tykätä myös näistä: