Suklaiset kuppikakut

Blogi on pullollaan kuppikakku- ja muffinssireseptejä, mutta kyllä sekaan aina yksi suklainen versio vielä mahtuu. Näihin suklaisiin kuppikakkuihin on helppo käyttää sitä omaa lemppari suklaata ja suklaata vaihtamalla saa aina hieman erilaisen lopputuloksen. Näin joulun alla kaupat ovat pullollaan konvehtirasioita ja esim. Fazerin perinteisistä suklaaboxeista löytyy hyviä vaihtoehtoja käytettäväksi näissä kuppikakuissa. Itse käytin tällä kertaa näihin Pätkistä. 







Suklaiset kuppikakut (12 kpl)

Taikina

2 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
2 kananmunaa (M- koko)
1,5 dl kuohukermaa
1 dl rypsiöljyä
12 palaa suklaata/ konvehtia

Kuorrute

200 g suklaata
2 dl kuohukermaa

Ohje

Valmista ensin kuorrute, koska sen pitää olla jääkaappikylmää, jotta sen voi vaahdottaa. Voit siis hyvin valmistaa kuorrutteen jo edellisenä iltana.

Laita suklaa ja kerma kattilaan ja kuumenna miedolla lämmöllä kunnes suklaa on sulanut kokonaan kerman joukkoon. Älä anna seoksen kiehahtaa. Anna seoksen jaahtyä hieman ja laita kulhoon, kelmu tai kansi päälle ja jääkaappiin. Toinen vaihtoehto on, että rouhit suklaan pieneksi rouheeksi kulhoon. Kuumenna kerma juuri ja juuri kiehuvaksi ja kaada suklaarouheen päälle. Anna seistä noin 10 minuuttia ja sekoita vasta sitten sekaisin, jonka jälkeen jääkaappiin.  

Pohjan taikinaa varten sekoita kulhossa keskenään kaikki kuivat aineet. Sekoita kevyesti toisessa kulhossa sekaisin öljy, kerma ja kananmunat ja lisää kuivien aineiden joukkoon. Sekoita taikina tasaiseksi ja annostele muffinivuokiin. Paina suklaapala taikinaan jokaisen muffinin keskelle. 

Paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 25 minuuttia. Anna jäähtyä.

Ota kuorrute jääkaapista ja vatkaa vaahdoksi sähkövatkaimella. Laita kuorrute pursotinpussiin ja kuorruta kuppikakut. 



Kommentit

Voisit tykätä myös näistä: