Duudelijäätelö eli pähkinä-suklaajäätelö


Huh hellettä… Ei kai pitäisi valittaa, kun on koko syksyn ja kevään saanut elää ikuista marraskuuta, mutta itselleni nämä lämpötilat ovat jo vähän liikaa. Eikä siinä mitään, jos saisi kevyessä kesätuulessa hengailla varjossa, mutta kun sisällä on paikoin yhtä kuuma kuin ulkona ja pitäisi jotain töitäkin tehdä, niin kiitos muutama aste vähemmän.

Olen myös huomannut, että ruoka ei maistu ja tekee vain mieli jotain raikasta ja kylmää… mieluiten nenän eteen kannettuna, ettei itse tarvitse häärätä keittiössä. Jäätelöä onkin siis kulunut ennätysmäärä viime päivinä meidän perheessä, koska se helppo napata pakkasesta ja on kylmää.

Itse tekemällä saa tehtyä omaan suuhun sopivia jäätelömakuja ja vaikka tällä hetkellä raikkaat maut ovat pop, niin juhannukseksi tein uudesta lempisuklaastani inspiroituneena pähkinöillä ja fudgella tuunattua maitosuklaajäätelöä… Parasta!

Käväisin parisen viikkoa sitten Tampereen Tallipihan Suklaapuodissa ja ostin sieltä heräteostoksena pari Johnny Doodle-suklaalevyä. Ja siis kauheasti en valehtele, jos sanon, että kyseiset levyt ovat parasta suklaata, mitä olen syönyt. Makean maitosuklaan kaverina on reilusti suolaista pähkinää sattumina ja löytyypä levyistä myös fudge- ja browniepaloja. Samaisella viikolla oli siis piipahdettava uudestaan Suklaapuodilla ja ostettava kaikki maut testiin. Voin sanoa, että suklaata on siis kulunut…

Jäätelöön nappasin idean siis levyistä ja onnistuin saamaan hyvin samankaltaisen makumaailman jäätelöön kuin levyissä on. Jos olet överiherkkujen ystävä, niin suosittelen kokeilemaan tätä jäätelöä. Ja siis levyn nimestä juonsi myös jäätelölle nimikin… Duudelijäätelö.




Duudelijäätelö

5 dl vispikermaa
1 prk kondensoitua maitoa
300 g maitosuklaata
( 2 rkl glukoosisiirappia)
Reilusti suolapähkinöitä, Estrella honey&salt cashew mix- pähkinöitä ja pieneksi pilkottuja fudge-paloja (irtokarkeista)

Sulata suklaa joko mikrossa tai vesihauteessa. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää kerman joukkoon kondensoitu maito, maitosuklaa (ja glukoosisiirappi) ja vatkaa sekaisin. Lisää lopuksi joukkoon pähkinät ja fudgepalat. Kaada jäätelömassa laakeaan noin 2,5 l pakastusrasiaan ja ripottele päälle pähkinöitä. Anna pakastua yön yli pakkasessa.

Kommentit

Voisit tykätä myös näistä: