Siirry pääsisältöön

Kurpitsainen peltileipä

Kaupallinen yhteistyö Maku Kitchen Life
* sisältää mainoslinkkejä

Tällä viikolla vietetään sekä Hävikkiviikkoa että Leipäviikkoa. Leipäviikon teemana tänä vuonna on #syönkauraa. Ja kyllä, ainakin itse syön nykyään lähestulkoon ainoastaan kauraleipää. Oma vatsa turpoaa heti varsinkin ruisleivän syömisestä ja olen todennut, että kaura aiheuttaa vähiten turvotusta ja siksi siirtynyt kauraleipien pariin. Toki syön edelleen myös muita leipiä silloin tällöin, koska rakastan leipää. En voisi ryhtyä millekään tiukoille vhh tai keto- dieeteille, koska leipä. Ja onneksi ei tarvitsekaan. 

Leipää leivon nykyään paljon myös itse. Ja enemmänkin voisi leipoa, sillä itse tehty leipä katoaa pöydästä kaupasta ostettua nopeammin. Näin ollen sitä hävikkiäkään ei pääse syntymään. Sain pyynnön tehdä leipäviikkoa silmällä pitäen ohjeen ja päädyin lopulta helppoon ja nopeaa peltileipään, johon upotin myös kurpitsasosetta. Mikä vain muukin juuressose varmasti sopisi ja tähän onkin helppo upottaa soseiden jämät ja näin on taas pienennetty hävikkiä. Näppärästi tuli siis yhdistettyä nämä kaksi teemaviikkoa toisiinsa. Peltileipä on siitä ihana, että taikinan ainekset vain sekoitetaan keskenään ja taikinan annetaan kohota puolisen tuntia pellillä, jonka jälkeen uuniin paistumaan. Parasta leipä on nautittuna esim. keittojen kaverina. 

Tässä yhteydessä sain itselleni pari * Maku Kitchen Lifen tuotetta, jotka ansaisivat heti paikkansa meidän keittiössä. *Nostatuskori ei ole tarpeellinen työväline tämän peltileivän kohottamiseen, mutta toimii sitten sitäkin paremmin leivän tarjoilussa. Jatkossa nostatuskori toimiikiin meidän perheen leipäkorina. Toinen tuote oli iso paksu tamminen *leikkuulauta, joka toimii myös kauniina elementtinä erilaisissa kattauksissa. Voisin hyvin kuvitella kasaavani siihen ihanan juustolajitelman ja keksejä pimenevien syysiltojen aikaan. 

Leivän ohjeen löydät täältä. Ei muuta kuin leipomaan ja nauttimaan lämpimästä ja itse tehdystä leivästä!Kommentit