Siirry pääsisältöön

Cafekierros: Antiikkikahvila ja teehuone Siiri

Kävimme Kanelitytön kanssa ensimmäisen kerran kakuilla ( kirjoitan aina kahvilla, mutta kumpikaan ei meistä koskaan juo kahvia näillä kahvilakäynneillä, joten kakuilla on parempi ilmaisu meidän kohdalla) joulukuussa 2017 ja pari kahvilaa käytyämme keksin cafekierros ajatuksen ja sen, että kirjoitan kahviloista tänne blogiin. Näihin aikoihin meille joku suositteli Kahvila Siiriä Lempäälässä ja päälle vuosi siinä sitten meni, että pääsin testaamaan tämän hurmaavan kahvilan.

Antiikkikahvila ja teehuone Siiri sijaitsee hassussa paikassa isojen uusien rakennusten takana järven rannalla, jonne kulku menee talojen parkkipaikkojen läpi. Itse rakennus on rakennettu 1900 ja sisältä kahvila viekin menneeseen. Olin mielessäni kuvitellut ihan toisenlaisen paikan, mutta kahvila oli isompi kuin olin ajatellut ja koostui monesta tunnelmaltaan erilaisesta huoneesta, joissa antiikkiset huonekalut ovat enemmän kuin oikeassa paikassa. Ulkonakin oli paikkoja, mutta nautimme herkut sisällä, jossa joku nuori nainen soitti vieläpä pianoa ja toinen lauloi. Kesäpäivän tunnelmaa siis kerrakseen. Tarjolla oli hyvin perinteisiä leivonnaisia ja iskimme mieheni kanssa silmämme heti suuren suuriin korvapuusteihin. Olenkin monesti kertonut, että mieheni ei juuri syö makeaa, mutta leivonnaisista kelpuuttaa silloin tällöin lautaselleen korvapuustin taikka porkkanakakun. Ehdotin, että ottaisimme pullan puoliksi, mutta kyllä omat oli saatava. Ja kyllä pulla olikin hyvää, pehmeää ja sisälsi riittävästi täytettä. Ainoa miinus tulee rasvaisuudesta. En ole koskaan syönyt pullaa, joka vaatii jokaisen haukun jälkeen sormien pyyhkimistä, niin paljon rasvaa pullasta jäi käteen. Mutakakku ja voisilmäpulla kelpasivat lapsille ja kuvat ehdinkin ottamaan vasta, kun puolet oli jo kadonnut parempiin suihin. 


Myös täällä sain oikein ihanaa vihreää teetä ja kyseessä oli tällä kertaa Itävaltalainen teemerkki, josta en aiemmin ollut kuullut. Leivonnaisten lisäksi myös Kahvila Siiri tarjoaa lounasta, keittoa. Viereiseen pöytään tuotu lohikeitto tuoksui niin hyvältä, että olisi itsekin tehnyt mieli maistaa, vaikka pohjilla oli jo Ikean lihapullat ja korvapuusti. 


Ehdottomasti kesäretken veroinen kahvila. 

Kommentit