Mummon puolukkatäytekakku (gluteeniton)

Meillä oli viikonloppuna äitini kanssa puhetta puolukkaisista resepteistä ja äitini kertoi, että mummoni oli aikoinaan tehnyt paljon puolukkaista täytekakkua. En tiedä onko alkuperäistä ohjetta enää missään tallella, mutta äidin kertoman perusteella päätin tehdä sitten oman versioni tästä täytekakusta ja ainakin täytteen osalta luulen, että ollaan lähellä alkuperäistä. 

Kakku on ihanan raikas ja sillä olen herkutellut monena päivänä jo etukäteen juhlistaen omia syntymäpäiviäni. Tällä kertaa pidin koristelun myös hyvin minimaalisena. Tämä on siis todella perinteinen täytekakku ja helppo myös tehdä.








Pohja

3 kananmunaa
1 dl sokeria
1½ dl perunajauhoja
½ tl leivinjauhetta

Kostutus

1½ dl maitoa
½ tl vaniljasokeria

Täyte

3 dl vispikermaa
300 g maitorahkaa
3/4 dl sokeria
300 g puolukoita

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. 

Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri vaaleaksi kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään perunajauho ja leivinjauhe ja lisää siivilän läpi vaahdon joukkoon. Sekoita sekaisin varovasti kaapimella. Laita leivinpaperi vuoan (20cm) pohjalle ja voitele reunat hyvin voilla. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla 25-30 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä kokonaan.

Täytettä varten vaahdota kerma ja lisää joukkoon rahka, sokeri ja puolukat. Sekoita hyvin sekaisin. 

Halkaise pohja kolmeen osaan, kostuta pohjat vaniljasokerilla maustetulla maidolla ja levitä täyte väleihin ja kakun päälle.


Kommentit

Voisit tykätä myös näistä: