Siirry pääsisältöön

Laskiaispulla vinkkejä

Laskiaispullista on parin viime vuoden aikana tullut herkku, jota varioidaan paljon ja josta tuntuu nyt vuosittain tulevan jokin trendikäs versio. Trendiherkut tuppaavat lähtemään liikkeelle naapurimaa Ruotsista, jossa semla on yhtä suuri herkku näihin aikoihin vuodesta kuin laskiaispulla täällä meillä. Viime vuonna prinsessakakusta inspiraationsa saanut laskiaispulla oli se juttu ja tänä vuonna naapurimaassa vannotaan ilmeisesti nachosemlan nimeen. Tai näin hieman päättelin eilen instagramia selatessani.

Tämä oli sinänsä hauska sattuma, että olin jo hetken miettinyt omaa versiotani laskiaispullista, jotka todellakin ovat hyvin samantapaisia nachosemlan kanssa. Olin siis tietämättäni trendin aallonharjalla? 

Jokaisella on ne omat mieltymykset laskiaispullan suhteen. Toiset pitävät mansikkahillosta ja toiset taasen mantelimassasta. Toiset taas laittavat mielellään nykyään jotain ihan muuta pullan väliin. Niinpä nämä dipattavat pullatikut sopivat jokaiselle ja ovat hauskoja jakaa ystävien kanssa. Tarjolle vain erilaisia dippejä kuten mm. mansikkahilloa, kermavaahtoa, nutellaa... Ja eikun dippailemaan. Näin jokainen saa nauttia sen mieleisensä laskiaispullan. 

Mikäli taas kaipaat jotain ihan uutta, niin nämä eksoottiset ananas-kookospullat saattavat olla sinun juttusi. Marinoi ananasviipaleita hetki tilkassa rommia. Kuorruta ne tämän jälkeen kookoshiutaleilla ja paahda pannulla tai uunissa niin että hiutaleet saavat hieman väriä. Anna jäähtyä. Tämän jälkeen vaahdota kookosmaidon valkoinen kermainen osa ja lisää joukkoon hieman tomusokeria. Laita vaahto pursotinpussiin. Laita halkaistun pullan väliin ananasviipale ja pursota päälle kookosvaahtoa. Nam!

Vinkki: Kookosmaito kannattaa säilyttää jääkaapissa, jolloin kermainen osa on helppo ottaa nesteen päältä käyttöön ja se myös vaahtoutuu kylmänä paremmin. 

Kommentit