Siirry pääsisältöön

Minttusuklaa raakakakku

Palatakseni vielä makeisiin leivonnaisiin, joita tein pojumme 2-vuotis syntymäpäiville, niin ajattelin jakaa teille ohjeen minttusuklaa raakakakusta. Tein kakun, koska juhlijoiden joukossa oli eräs, joka tarvitse gluteenitonta ja minttusuklaabrownieta en uskaltanut lähteä vielä kokeilemaan gluteenittomana. Toki myös esim. pikkuveljeni on ihminen, joka ehkä haluaa välttää liikaa makeaa, joten tämä raakakakku oli siinä mielessä myös tehty. Kakku syntyi yhdistelemällä eri ohjeita. Raakasuklaa on mielestäni aika tyyristä ostaa kaupasta, joten ohjeeseen voi myös käyttää muuta tummaa suklaata. 
Pohja

2 dl pekaanipähkinöitä
8 taatelia
4 rkl raakakaakaojauhetta
2 rkl hunajaa

Täyte

90 g raakaminttusuklaata (tai muuta tummaa minttusuklaata)
n. 2 dl kookomaidon jähmettynyttä osaa (= 1 prk jähmettynyt osa) (jähmetä jääkaapissa muutama tunti)
2 rkl kookosöljyä
3 rkl raakakaakaojauhetta
1/4 vaniljatangon siemenet
7 taatelia

Hienonna blenderissä pekaanipähkinät hienoksi ja lisää joukkoo muut ainekset- Jauha tasaiseksi massaksi. Levitä halkaisijaltaan 20 cm irtopohjavuuan pohjalle.

Täytettä varten sulata vesihauteessa tai kattilassa miedolla lämmöllä raakasuklaa, kookosmaito ja kookosöljy. Laita seos blenderiin ja sekoita joukkoo muut ainekset. Sekoita kunnes massasta tulee tasaista. Levitä pohjan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi. 
Kommentit