Siirry pääsisältöön

Amerikkalainen puolukka-piimäpiiras

Koti ja keittiö- lehdessä (10/2012) oli viime vuonna ihania piirasohjeita, joista toistaiseksi kokeiluun on päässyt ainoastaan amerikkalainen puolukka-piimäpiiras. Erittäin helppo valmistaa ja tosi hyvää ja herkullista. 



Piiras (pellillinen)

6 dl piimää
2 dl sulatettua voita tai juoksevaa margariinia
3 dl sokeria
3 munaa
8 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 tl kardemummaa

Väliin
1 ps Omar-karkkeja
400 g puolukoita
n. 1 dl sokeria
(perunajauhoja)

Päälle
1 dl juoksevaa margariinia
1½ dl sokeria
1½ dl kookoshiutaleita
2 dl vehnäjauhoja

Sekoita piimä, rasva, sokeri ja kananmunat keskenään. Sekoita erikseen kuivat aineet ja lisää sen jälkeen piimäseokseen. Sekoita tasaiseksi. Levitä taikina pellille. Ripottele päälle pilkotut karkit. Sekoita puolukat ja sokeri keskenään. Jos käytät jäisiä puolukoita, lisää hieman perunajauhoja sekaan. Lisää puolukat taikinan päälle. Laita piiras paistumaan uuniin 200 asteeseen. Tee muruseos eli sekoita keskenään juokseva margariini, sokeri, kookoshiutaleet ja vehnäjauho. Ota piiras uunista ja leivitä muruseos päälle. Laita takaisin uuniin ja paista yhteensä n. 30 minuuttia.

Kommentit

  1. Vastaukset
    1. Sitä se onkin ja parhaimmillaan samana päivänä, vaikka syö sitä toisenakin ja jopa kolmantena päivänä :)

      Poista

Lähetä kommentti