Banaani- nutellakakku
Olin viime viikolla tekemässä ihan toisenlaista kakkua, mutta epäonnistuttuani kahteen kertaan kakkupohjan kanssa vaihdoin suunnitelman ihan toiseen ja syntyi banaani-nutellakakku, joka osoittautui ihan täydelliseksi herkuksi. Tämä banaani- nutellakakku on kuin porkkanakakku, mutta parempaa(ko)? Kannattaa leipoa itse ja ottaa asiasta selvää. Pohjan resepti on pienin muokkauksin Hummingbird- kakun ja porkkanakakun resepteistä, jotka löytyvät Leivonnaisia herkkusuille- kirjasta.
150 g sokeria
150 g fariinisokeria
3 dl rypsiöljyä
3 kananmunaa (M- koko)
2 keskikokoista banaania muussattuna (pilkullisia banaaneita)
300 g erikoisvehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
1,5 tl kanelia
1 tl vaniljasokeria
(50 g hasselpähkinärouhetta)
Täyte+ kuorrute
100 g huoneenlämpöistä voita
265-300 g maustamatonta Philadelphia tuorejuustoa
2,5 dl tomusokeria
noin 100 g Nutellaa
Kuumenna uuni 160 asteeseen.
Sekoita kulhossa sokerit, öljy, kananmunat ja banaani. Sekoita toisessa kulhossa keskenään kaikki kuivat aineet ja lisää nesteisiin. Lisää lopuksi hasselpähkinärouhe. Leivinpaperoi ja voitele 24 cm irtopohjavuoka ja kaada taikina vuokaan. Paista kakkua uunin alatasolla noin 60 minuuttia (tai kunnes kypsä). Anna jäähtyä ja siirrä jääkaappiin. Jääkaappikylmää kakkua on helpompi käsitellä.
Tee kuorrute. Vatkaa voi ja tomusokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon tuorejuusto ja nutella ja vatkaa sekaisin.
Halkaise kakku kahtia ja levitä puolet kuorrutteesta kakun väliin ja loput kakun päälle.
Halutessasi voit koristella kakun, mutta tämä kakku on jo itsessään niin hyvää, ettei kaipaa koristeita.
Kommentit
Lähetä kommentti