Nutella- passionkakku

Yllättävät raaka-aineet saavat aikaiseksi yllättäviä lopputuloksia. Kun arpalapusta nousi esiin kuukauden raaka-aineeksi Nutella, ei ensimmäisenä käynyt mielessä yhdistää sitä sesongin hedelmään. Nyt saatat miettiä, että mikä ihmeen arpalappu ja kuukauden raaka-aine. Kannattaa ihmeessä ottaa seurantaan @pilvilinnan_anna Instagramissa, jotta näet blogipostauksia enemmän sisältöä ja pysyt mukana erilaisissa haasteissa, joita asetan itselleni ja muille inspiroidakseni tässä leivonnan ihmeellisessä maailmassa. 

En siis ihan ensimmäisenä ajatellut, että mieleeni tullut Nutella- passionkakku voisi maistua niin hyvältä. Nutellan ja passionhedelmän yhdistelmä tuntui hyvältä, mutta epäilin hiukan, että toimiiko tuo makupari ollenkaan keskenään. Ja jälkeenpäin tajusin, että passionhedelmä on tällä hetkellä sesongissa, joten mikäpäs sen parempi makupari olisikaan Nutellalle ollut.

Nutella- passionkakku yhdistää sopivasti makean ja omasta mielestäni kirpeän passionhedelmän mitä miellyttävimmällä tavalla. Ja väittäisin jopa, että tämä kakku saa myös Nutellaa vierastavat pitämään siitä. 

Jotta pääset itse maistamaan tätä ihanuutta, niin tässä alla resepti. Kerro ihmeessä esim. juuri Instagramin puolella mitä tykkäsit. Mikäli leivot tätä tai mitä tahansa muuta blogini resepteillä ja jaat kuvia Instagramissa, niin merkitse kuviin #annantapaan, jolloin löydän kuvat näppärästi yhdestä paikasta. On nimittäin aina ilo nähdä reseptien heräävän eloon muidenkin keittiöissä.




Nutella-passionkakku 

Mutakakkupohja

100 g voita

100 g Nutellaa

2 kananmunaa (M-koko)

3/4 dl sokeria

1,25 dl vehnäjauhoja

½ tl leivinjauhetta

Nutellaa


Passionhedelmämousse

2 dl vispikermaa

200 g passionrahkaa (Valio)

2 dl passionsosetta (Bonne)

3 rkl tomusokeria

5 liivatetta

3 rkl maitoa


Ohje

Kuumenna uuni 200 asteeseen. 

Sulata voi ja lisää joukkoon Nutella. Lisää joukkoon sokeri ja kananmunat ja sekoita taikina sekaisin. Lopuksi lisää kuivat aineet ja sekoita nopeasti sekaisin. Kaada taikina irtopohjavuokaan (20cm), jonka pohjalla leivinpaperi ja reunat voideltu. Lusikoi vielä reiluja nokareita Nutellaa taikinan päälle. Paista uunin keskitasolla noin 12 minuuttia.

Anna kakun jäähtyä kokonaan. Irrota vuoka ja laita kakku esim. ritilälle jäähtymään, jolloin se jäähtyy nopeammin (leivinpaperia ei tarvitse irrottaa). 

Valmista mousse. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi ja jätä sivuun odottamaan. Sekoita keskenään rahka, sose ja tomusokeri. Kuumenna maito ja liuota liivatteet siihen. Kaada rahkaseoksen joukkoon ja sekoita vispilällä sekaisin. Lisää lopuksi kerma ja sekoita mousse tasaiseksi.

Voitele irtopohjavuoan reuna öljyllä ja tomusokeroi. Laita mutakakku takaisin vuokaan ja kaada päälle mousse. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia taikka yön yli. 

Hyytyneen kakun voi koristella mieleisillään koristeilla. 




Jos jäit miettimään mitä muuta Nutellasta voisi valmistaa, niin yhden vinkin löydät ainakin täältä.

Muistathan, että tämänkin kakun ja paljon muuta inspiraatiota löydät Instagramista @pilvilinnan_anna, joten ota ihmeessä seurantaan. 

Kommentit

Voisit tykätä myös näistä: