Mehevät vanilja- mustikkamuffinit

Heinäkuun yhdestoista oli mustikkamuffinipäivä tai ainakin se oli sellainen päivä Yhdysvalloissa, jossa taitaa olla oma päivä ihan jokaiselle herkulle. Päivän kunniaksi halusin tietenkin leipoa mustikkamuffineita ja mieleeni tuli ihanat vanilja-mustikkamuffinit muutaman vuoden takaa. En muistanut tarkkaan, että millä nimellä ja minä vuonna olin niitä tehnyt ja lähdin kahlaamaan blogia vuodelta 2017. No sain mennä vielä pari vuotta taaksepäin vuoteen 2015, josta löytyi tuorejuustokuorrutteiset mustikkamuffinit. En voinut kuin taivastella, että joko siitäkin oli viisi vuotta.

No viisi vuotta ei ollut ohjetta ainakaan huonontanut, vaan muffinit olivat niin ihanan meheviä ja maukkaita kuin muistin. Niitä onkin tullut tehtyä jo toistamiseen tämän jälkeen. Muutamia huomiota tuosta ohjeesta kuitenkin tuli tehdessä, että ajattelin kirjoitella ohjeen päivitettynä tänne uusin kuvin. Ensinnäkin nimi oli hieman harhaanjohtava, sillä muffineissa ei ole varsinaisesti mitään kuorrutetta. Tuorejuusto tulee muffinin päälle jo ennen paistoa ja sekoittuu ihanasti osin taikinaan. Paistoajan olen myös hieman turhan lyhyeksi tuolloin viisi vuotta sitten merkannut, mutta muuten ohje kyllä toimii sellaisenaan. 

Ajattelin kokeilla näistä myös banaani-kinuski versiota. Katsotaan tuleeko niistä yhtä maukkaita. 




Mehevät vanilja- mustikkamuffinit (12 kpl isoja)

3 dl jauhoja (erikoisvehnäjauho tai esim. 2 dl erikoisvehnä ja 1dl täysjyvävehnä)
2 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 dl maitoa
2 kananmunaa
3/4 dl rypsiöljyä
3 dl mustikoita

Tuorejuustoseos

100 g vaniljatuorejuustoa (Valio)
2 rkl sokeria
½ kananmuna

Ohje

Kuumenna uusi 175 asteeseen.

Sekoita kulhossa keskenään kaikki kuivat aineet. Sekoita toisessa kulhossa keskenään maito, öljy ja kananmuna ja lisää kuivien aineiden joukkoon. Sekoita vain sen verran, että saat taikinan tasaisesti sekaisin. Lisää lopuksi mustikat ja sekoita joukkoon.

Annostele taikina muffinivuokiin. Muffinipelti pitää muffinin muodossaan, joten suosittelen sen käyttöä, mikäli sellainen löytyy. 

Riko kananmuna kulhoon ja vispaa rakenne rikki. Ota puolet kananmunasta pois ja lisää puolikkaaseen sokeri ja tuorejuusto. Sekoita ja jaa tuorejuustoseos tasan jokaisen muffinin päälle.

Paista muffineita uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. 

Kommentit

  1. todella hyvä muffinssi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kiva, kun kokeilit. Nämä ovat kyllä herkullisia!

      Poista

Lähetä kommentti

Voisit tykätä myös näistä: