Juustonaksukakku

Joko on maha täytetty munkeilla? Täällä ei vielä, vaikka munkkien lisäksi pöydästä on löytynyt monen moista herkkua, kuten juustonaksukakku. Jep... juustonaksukakku :)

Törmäsin pari iltaa sitten Facebookia selatessa ystäväni Savusuolaa-blogin Janican päivitykseen juustonaksukakusta. Hän oli törmännyt kuvaan, joka alkujaan oli siis ilmeisesti peräisin Leivotaan-lehdestä. Tiedän Janican mieltymyksen juustonaksuihin ja sipseihin sekä suolaisen ja makean yhdistelmään. Olin viemässä heille muutenkin kakkua ja muita tilattuja herkkuja eilen, joten päätin yllättää Janican tekemällä samaan lähetykseen tuota juustonaksukakkua. Koska alkuperäistä ohjetta ei ollut saatavilla niin näppäränä leipurina tekaisin kakun ihan omasta päästä. Ja pakkohan tuota ihmetystä oli itsekin päästä maistamaan. 

Ja siis olihan se nyt ihan törkeen hyvää! Suolaisen ja makean liitto toimii tuossakin ihan täydellisesti. Muistatte varmaan viime vuonna tekemäni sipsipavlovan? Tämä menee kyllä herkuissa ihan kärkikahinoihin tuo pavlovan kanssa. Näitä aamulla miettiessäni sain päähäni jo seuraavan idean. Seuraavan kerran rockyroadia tehdessä suklaan sekaan ei päädy karkkeja vaan sipsiä, juustonaksuja, suolapähkinöitä ja poppareita. 

Suosittelen kokeilemaan tätä vapun överiä herkkua. Tästä ei kerralla kannata kovin isoa palaa leikata ja pala kannattaa ihan ronskista syödä käsin.. lusikkaa on vaikea tähän herkkuun upottaa. 








Juustonaksukakku

mutakakkupohja

150 g voita
150 g tummaa suklaata
3 kananmunaa
1½ dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhoja
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa

kuorrute

noin puoli pussia juustonaksuja
500 g maitosuklaata (Fazerin sininen)

Koristeluun

juustonaksuja, sipsejä, M&M-karkkeja, poppareita

Ohje

Kuumenna uuni 200 asteeseen.

Valmista ensin mutakakkupohja. Sulata voi ja suklaa mikrossa tai kattilassa. Lisää joukkoon kananmunat. Sekoita vispilällä sekaisin. Lisää muut aineet ja sekoita taikina tasaiseksi kaapimen avulla. Laita irtopohjavuuan (24cm) pohjalle leivinpaperi ja voitele reunat. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla 12 minuuttia.

Anna pohjan jäähtyä.

Lisää jäähtyneen pohjan päälle runsaasti juustonaksuja. Painele niitä hieman pohjaa vasten ja tiivistääksesi juustonaksukerrosta. Sulata mikrossa maitosuklaa ja kaada tasaisesti juustonaksujen päälle. Lisää päälle vielä hieman murskattuja juustonaksuja ja sipsejä. Laita kakku jääkaappiiin ja anna olla siellä muutama tunti tai yön yli, jotta suklaa jähmettyy. 

Voit vielä lisätä valmiin kakun päälle poppareita ja M&M-karkkeja, mikäli haluat kakusta oikein överin. 

Kommentit

Voisit tykätä myös näistä: