Cafekierros: Pella's Cafe

Joulukuussa 2017 kävimme Kanelitytön kanssa ensimmäistä kertaa yhdessä kakkuilemassa ja kohteeksi valikoitui silloin Pella's Cafe. Vaikka olimme jutelleet tätä aiemmin vain somessa, olo oli heti kuin olisi tavannut sen vanhan ystävän pitkästä aikaa ja juttu olisi jatkunut siitä mihin viimeksi oli jäänyt. Sittemmin on kakkuiltu jo useaan otteeseen. Pari kertaa ehdimme käydä testaamassa Tampereen kahvilatarjontaa ennen kuin keksin näistä käynneistä ryhtyä kirjoittamaan tänne blogiin tätä cafekierros- sarjaa. Nyt olikin hyvä hetki käydä uudestaan Pella's Cafessa, jotta sai senkin virallisesti mukaan tähän kierrokseemme. Itselläni ei ole mitään vakipaikkaa, jossa käydä kerrasta toiseen, joten myös Pella'sissa on tullut käytyä vain ihan muutama kerta. Kerran on tullut testattua lounassalaatti, kerran brunssi ja muuten on keskitytty kakkuvitriinin tarjontaan. Niin tälläkin kertaa. Vitriinistä löytyy sekä suolaiset että makeat leivonnaiset ja iskin silmäni nälissäni heti valkosipuliseen mozzarella-leipään, joka lämmitettynä maistuikin ihan taivaalliselle. Makeista testiin lähti vegaaninen minttusuklaabrownie. Mistään ei voinut päätellä tuotteen olevan vegaaninen, kyseessä oli mikä tahansa brownie. Tässä kahvila onnistuukin loistavasti, koska brownie on hyvä.. vain hitusen enemmän mintun makua olisin kaivannut. Seuralaisen syömä talon suklaakakku Daim- kuorrutuksella oli tällä kertaa paistunut ehkä hieman liikaa, muttei juuri makunautintoa haitannut. Vadelmainen sooda-juoma sai sen sijaan kovasti kehuja. Lounasaikaan kahvila on aika täynnä, mutta löysimme myös sen rauhallisen pöydän, jonka ääressä sai höpötellä. On aina etu, että ei tule oloa siitä, että pitäisi jo lähteä, vaan pöydässä saa rauhassa syödä ja höpötellä pidemmänkin aikaa. 

Pella's Cafe sijaitsee Hämeenkadulla Koskipuiston kulmauksessa, paikassa, jossa opiskeluaikoina käytiin nauttimassa tortillat ja tacot Taco Housessa. Sittemmin kävin paikalla tiuhaan katselemassa vaatteita Vilassa. Kahvilassa käyntejä ei ihan niin paljon ole ehtinytkään kertyä kuin noita vaateshoppailu kertoja, vaikka kahvila on kyseisellä paikalla ollut vuodesta 2014. (siis niin kauan...mihin tämä aika menee?) 

Kakkuvitriini saa kehuja, koska se sisältää monia paikanpäällä tehtyjä kakkuja, erityisesti moussekakkuja ja sen edessä meinaa iskeä valinnan vaikeus. Salaattipöydän testasin silloin, kun vierailin vuosia sitten ensimmäistä kertaa ja sen runsauteen olin tyytyväinen. Sen sijaan suosittuun brunssiin olin viime keväänä hiukan pettynyt. Listalla on paljon kaikkea ja sainkin mahan täyteen, mutta jotenkin kokemus jäi vaisuksi ja hintakin hieman hirvitti kohtuullisen runsaasta tarjonnasta huolimatta. Kahvila on brunssiaikaan hyvin täynnä, koska se on niin suosittu ja hieman ahdistun tällaisissä tilanteissa, kun paikka käy turhan ahtaaksi. Se hieman osaltani verottaa pisteitä brunssilta. 


Kierros jatkuu taas ja lähiaikoina onkin tulossa monta uutta kahvilaa, jotka ovat päätyneet omalle cafekierros-listalle. Uusia herkkuhetkiä odotellessa...

Kommentit

Voisit tykätä myös näistä: