Porkkanakakkupulla

Kaupallinen yhteistyö Maku Kitchen Life
Sisältää mainoslinkkejä, jotka merkattu *

Hyvää korvapuustipäivää! Korvapuusti on yksi omista lempileivonnaisistani. Itse tulen tehneeksi niitä vain kovin harvoin ja syynä on lähinnä se, etten saa niistä millään kauniin näköisiä. Parasta korvapuusti on mielestäni kylmän maidon kanssa, mutta tätä yhdistelmää en ole uskaltanut hetkeen koittaa, koska olen huomannut, että maito juomana ei sovi ollenkaan itselleni. 

Tämä korvapuusti historia takanani olin hetken hieman paniikissa, kun minulta pyydettiin ohjetta korvapuusteihin. Mitä kummaa uutta twistiä voisin keksiä korvapuustiin, joka on klassikko. Paniikkia ei kuitenkaan kestänyt kovin kauan, kun päähäni pälkähti yhdistää korvapuustiin toinen herkullinen leivonnainen, porkkanakakku. Ja kyllä vain tulikin hyvää pullaa. Olen muutamalle tätä herkkua tarjonnut ja saanut ihanaa palautetta. Eräs kommentoi, että pulla maistuu ihan hapanjuureen tehdyltä, jonka otin tietysti kohteliaisuutena. Pullalla pelastettiin myös eräs pieleen mennyt lounasateria. 

Tätä pullaa tehdessä ei ulkonäölläkään ollut niin paljoa väliä kuin tavan korvapuusteilla, joten ei ollut sen suhteen suoristuspaineita. Pullan kokosin ihanan rustiikkiseen mustaan *Robuste piirakkavuokaan. Taikinasta jää yli, mutta voit paistaa loput yksittäisinä pullina, jolloin pääset herkuttelemaan pullilla vielä silloinkin, kun varsinainen porkkanakakkupulla on jo syöty. Reseptin löydät myös *Maku Kitchen Lifen sivuilta, josta löydät myös monta muuta tekemääni reseptiä parin vuoden ajalta. 







Taikina

6 dl vehnäjauhoja
1 ps kuivahiivaa
1 dl fariinisokeria
1 tl kanelia
1 tl inkivääriä
1 tl kardemummaa
¼ tl neilikkaa
2,5 dl maitoa
1 dl juoksevaa margariinia
1 iso porkkana raasteena

Täyte

100 g pehmeää huoneenlämpöistä voita
1 dl fariinisokeria
1 rkl kanelia
1 rkl vehnäjauhoja

Voiteluun

kananmuna

Kuorrute

50 g pehmeää huoneenlämpöistä voita
100 g tomusokeria
100 g maustamatonta tuorejuustoa

Ohje

Sekoita kulhossa keskenään kaikki kuivat aineet. Lisää joukkoon lämmin (42 asteinen) maito. Vaivaa sekaisin. Lisää joukkoon juokseva margariini ja hienoksi raastettu porkkana. Vaivaa käsin taikka koneella taikinaa hetki. Anna kohota liinan alla vähintään tunti.

Vaivaa kohonnutta taikinaa hieman jauhotetulla alustalla ja kauli suorakaiteen muotoiseksi. Sekoita keskenään täytteen ainekset tahnaksi ja levitä kauttaaltaan taikinan päälle. Kääri taikina pitkältä sivulta rullaksi ja laikkaa noin 2cm paloiksi. Siirrä palat leikkuupinta ylöspäin piirakkavuokaa (27cm). Jätä pullien väliin tilaa kohota. Vuokaan menee noin 11 palaa. Loput pullat voit paistaa myös yksittäisinä pullina. Anna kohota vuoassa vielä noin puoli tuntia.

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele pullat kananmunalla ja paista uunissa noin 20 minuuttia (yksittäisiä pullia noin 12-15 minuuttia). Voit suojata pinnan leivinpaperilla, jos se uhkaa tummua liikaa. Anna pullan jäähtyä kunnolla.

Kuorrutetta varten vatkaa voi ja tomusokeri keskenään vaaleaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon tuorejuusto ja vatkaa sekaisin. Varo vatkaamasta liikaa, ettei kuorrute juoksetu. Levitä kuorrute pullan päälle.




Kommentit

Voisit tykätä myös näistä: