Mikrofetapasta

Pitihän se minunkin tietenkin testata Liemessä- blogin somehitiksi noussutta uunifetapastaa, mutta koska uunissa on tätä nykyä aina jokin kakkupohja paistumassa, sinne harvoin mahtuu ruokaa tekeille. Senpä takia nappasin kaapista käytössäni olevan Tupperwaren micropro grillin ja teinkin uunifetapastan sijaan mikrofetapastaa. Ja ruuan valmistusaikakin väheni puolella, sillä ruoka oli valmista noin kymmenessä minuutissa. Vähän muokkasin alkuperäistä ohjetta, mutta suurin muutos on kuitenkin itse valmistustapa. Suosittelen kokeilemaan mikäli sinullakin kaapista löytyy grilli, jolla valmistaa ruoka mikrossa ja etenkin jos ruuan valmistukselle ei kiireisessä arjessa ole käyttää 15 minuuttia kauempaa. 

Mikrofetapasta kahdelle

200 g pastaa esim. spagettia
150-200 g fetaa
250 g kirsikkatomaatteja
1 pieni valkosipuli
½-1 punainen chili
oliiviöljyä
suolaa ja mustapippuria

Lorauta hieman oliiviöljyä micropro grillin astian pohjalle. Laita feta keskelle, puolita valkosipuli ja laita puolikkaat fetan vierelle kera kirsikkatomaattien. Viipaloi chili (poista halutessasi siemenet) ja laita viipaleet fetan päälle. Lorauta päälle oliiviöljyä ja rouhaise myllystä päälle vielä suolaa ja mustapippuria. Laita kansi päälle ala-asentoon ja laita mikroon noin kymmeneksi minuutiksi. 

Kypsennysaika riippuu mikrosta ja tehoista, joten voit jatkaa kypsennystä minuutti pari kerrallaan, kunnes feta on saanut väriä pintaan ja on valmista.  

Samaan aikaan voit keittää spagetin kattilassa suolalla maustetussa vedessä. Voit sekoittaa fetan ja tomaatit valmiin pastan joukkoon tai tarjoilla erikseen. 

Kommentit

Voisit tykätä myös näistä: