Siirry pääsisältöön

Nutella panna cotta

Käsi ylös, kuka ei pidä Nutellasta! Voin sanoa, että oma käsi ei nouse. Nutella on hyvää ihan vain sellaisenaan suoraan purkista lusikoituna, mutta Nutella käy niin moneen muuhunkin. Eräs ihminen, joka myös luulakseni pitää kovasti Nutellasta, inspiroi minut tekemään tämän jälkiruuan, josta tuli kyllä aika bueno!

Nutella panna cottaa, pähkinäpraliinia ja marjoja... loistava lopetus aterialle, tai ihan vain sitten sellaisenaan hetkenä minä hyvänsä, kun kaipaa jotain hyvää.

Nutella panna cotta

5 dl kuohukermaa
½ dl sokeria
1½ dl Nutellaa
2 liivatetta

Pähkinäpraliini

½ dl hasselpähkinää 
½ dl pecanpähkinää
½ dl sokeria
sormisuolaa

Koristeluun

vadelmia, pensasmustikoita

Valmista panna cotta. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Mittaa muut aineet kattilaan ja kiehauta seos. Varmista, että Nutella on sulanut ja sekoittunut kunnolla kerman joukkoon. Lisää liivatteet ja sekoita. Annostele seos jälkiruokamaljoihin. Maljojen koosta riippuu kuinka monta annosta saat. Pieniä annoksia tästä määrästä tulee n. 12 kpl. Laita panna cotta hyytymään jääkaappiin muutamaksi tunniksi.

Valmista praliini. Laita sokeri pannulle ja anna sulaa ja karamellisoitua kauniin kullan ruskeaksi. Lisää joukkoon pähkinät ja sekoita. Levitä seos öljytylle leivinpaperille ja ripottele päälle sormisuolaa. Anna jäähtyä. Leikkaa jäähtynyt praliini veitsellä pieneksi muruksi.

Kun panna cotat ovat hyytyneet, voit ripotella päälle pähkinäpraliinia ja marjoja. 

__________________________________________

Nutella panna cotta

5 dl cream
½ dl sugar
1½ dl Nutella
2 gelatin leafs

Praline

½ dl hazelnuts
½ dl pecan
½ dl sugar
finger salt

To decorate

blueberries, raspberries

Prepare the panna cotta. Put gelatin leafs to cold water. Mix all the other ingredients in a saucepan and bring to a boil. Make sure that Nutella has melted and mixed to cream. Add gelatin leafs and mix. Pour the panna cotta to cups and put to fridge for a few hours.

Prepare then the praline. Put the sugar to a sauce pan and melt until caramelized. Add nuts and mix. Spread the praline on baking paper and add finger salt on top of praline. Let it cool down and then you can cut it into a small pieces.

When the panna cottas have coagulated you can sprinkle praline and berries on top and serve. Kommentit