Perunarinkulat

Donitsit ja rinkulat ovat valloittaneet sydämeni. Innostun helposti ja olenkin viime aikoina leiponut donitseja joka viikko ja parhaimmillaan joka päivä. Voi olla, että innostun kohta jostakin toisesta leivonaisesta ja donitsit jäävät... Saa nähdä. Huomaan kyllä, että muutkin ovat innostuneet kovasti donitseista ja eilen instagramiin postaamani kuva perunarinkuloista sai monet lipomaan suupieliään.


Ohjeesta on kiittäminen Tupperware Nordicia. Tupperware on lanseerannut myös donitsivuuan, joka on 100% silikonia. Olen tähän mennessä tehnyt omat donitsit peltisellä vuualla... mutta vuokaan jää huolellisesta voitelusta huolimatta donitsit aina kiinni ja joudun hakkaamaan peltiä tasoa vasten, jotta saan donitsit ehjänä ulos. Tätä ongelmaa ei ole laadukkaassa silikonivuuassa, jota ei tarvitse voidella ja josta leivonnaiset irtoavat siististä ja lähes jälkiä vuokaan jättämättä. Oletteko muuten huomanneet, että kaikki kaupassa myytävät silikoniset tuotteet eivät välttämättä ole täyttä silikonia? Kokeilkaapa seuraavan kerran kaupassa tehdä taitos silikoniseen vuokaan. Mikäli taitos paljastaa esim. valkoista väriä sinisen läpi, on vuoka vain päällystetty silikonilla, jolloin voin vain kuvitella mitä materiaalia silikonin alla mahtaa olla... lieko edes elintarvikekäyttöön soveltuvaa?

Mutta sitten niihin perunarinkuloihin. Ohje löytyy siis Donitsit ja muut herkut- reseptivihkosesta, jonka voivat Tupperware- kutsuja toukokuussa emännöivät saada itselleen erittäin edullisesti. Emäntänä voit saada myös silikoni donitsivuuan täysin ilmaiseksi, joten jos et vielä omista omaa donitsivuokaa niin kannattaa ottaa yhteyttä lähimpään konsulenttiin ja sopia kutsut.Perunarinkulat, 12 kpl

200 g perunoita
20 g hiivaa
½ tl sokeria
2 dl kädenlämpöistä vettä
6 dl vehnäjauhoja
2 rkl oliiviöljyä
1½ tl suolaa

Valinnaisia täytteitä

1. Ota ritilä pois uunista ja kuumenna kiertoilmauuni 200- asteiseksi. 

2. Pistele kuorimattomiin perunoihin reikiä haarukalla. Laita perunat MicroCook Kannuun 1 l, lisää 1 rkl vettä, sulje kansi ja kypsennä mikroaaltouunissa 600 watin teholla 7-8 minuuttia. Anna vetäytyä 3 minuuttia ja kaada sitten vesi pois. Kuori perunat ja soseuta ne sosenuijalla.

3. Sekoita kulhossa hiiva, sokeri ja kädenlämpöinen vesi.

4. Sekoita toisessa kulhossa vehnäjauhot, oliiviöljy, suola ja perunasose ja kaavi seos nesteen joukkoon Kaapimella. Vaivaa taikinaa käsin kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Peitä kulho liinalla ja anna kohota noin 30 minuuttia.

5. Huuhtele Silikoni Donitsivuuat kylmällä vedellä ja aseta ne kylmälle uuniritilälle.

6. Vaivaa taikinaa kevyesti ja jaa se 12 osaan. Tarvittaessa voit käyttää vähän jauhoja. Laita taikinapalat vuoan koloihin.

7. Paista 16-18 minuuttia, anna jäähtyä hetki vuoassa ja ota sen jälkeen ritilälle jäähtymään. 

8. Leikkaa perunarinkulat puoliksi ja täytä haluamillasi täytteillä. 

Kommentit

Voisit tykätä myös näistä: