Kinderkakku

Eilen instagramissa julkaisemani kinderkakun kuva sai ilmeisesti useammankin herkkuhampaan kolottamaan, joten pitkästä aikaa reseptiä jakoon. Kakkupohjan tein tällä Suklaapossun ohjeella, koska mitäpä sitä pyörää uudestaan keksimään, kun sellainen on jo olemassa. Pohjan tein halkaisijaltaan 24cm vuokaan ja ranskankermaa käytin 200g eli yhden purkin. Kakkupohjan voi hyvin tehdä edellisenä päivänä ja täyttää seuraavana. Itse monesti leivon yhtenä päivänä pohjan, täytän seuraavana ja sitä seuraavana kuorrutan ja koristelen. Eli kakkupohja ja kuorrute kannattaa tehdä edellisenä päivänä ja koota kakku sitten seuraavana. 

Täytteet

Maitosuklaamousse

150g maustamatonta tuorejuustoa
150 g maitosuklaata
2 dl vispikermaa

Valkosuklaamousse

150g maustamatonta tuorejuustoa
150 g valkosuklaata
2 dl vispikermaa

Kostutus

n. 2 dl vaniljasokerilla maustettua maitoa

Kuorrute

3 dl kuohukermaa
200 g maitosuklaata


Aloita kuorrutteen tekemisellä. Paloittele suklaa kattilaan ja lisää kerma. Kuumenna keskilämmöllä niin kauan että suklaa on sulanut kerman joukkoon. Kaada suklainen kerma erilliseen kulhoon, laita kansi päälle ja laita jääkaappiin kylmenemään.

Valmista kakkupohja. 

Maitosuklaamoussea varten sulata suklaa mikrossa (keskiteholla n. 2-3 min). Vaahdota kerma. Notkista tuorejuusto ja lisää joukkoon suklaa ja kääntele lopuksi joukkoon kermavaahto. Valmista vastaavasti valkosuklaamousse.

Halkaise kakkupohja kolmeen osaan. Kostuta alimmainen pohja ja levitä sen päälle ensin joko maitosuklaa- tai valkosuklaamousse ja taasen toiseen väliin toinen mousseista.

Kuorrute on toivottavasti saannut olla kylmässä riittävän kauan, jotta se on jääkaappikylmää. Vaahdota suklainen kermakuorrute yleiskoneella tai sähkövatkaimella ja levitä tasaisesti kakun päälle. 

Koristele haluamallasi tavalla. Itse päädyin erilaisiin Kinder-suklaisiin, koska kakun täytteet toivat ensimmäisenä mieleen Kinderin.... ja Kinderhän nyt vaan on niin hyvää!

Kommentit

Voisit tykätä myös näistä: