Mansikkainen täytekakku
Eilen oli tosiaan taas leipomispäivä, kun sain tilauksen tehdä kakku erään tytön 1-vuotis päiville. Toiveissa oli saada perinteinen täytekakku ja lisäksi juustokakku. Juustokakun ohje tulee omana postauksenaan. Mutta tässä näytteet hempeästä täytekakusta ja ohje täytteeseen.
5 munan kakkupohja tehtynä halkaisijaltaan 20 cm vuokaan.
Täyte
400g mansikoita
200g mustikoita
2,5 dl Valion mansikkakermaa
1 prk Valion mansikkarahkaa
1 prk Valion kuningatarrahkaa
100 g valkoista suklaata
3 rkl marjamehua
2 liivatetta
Mansikkakreemi
150g voita
75g mansikkatomusokeria
Kuorrute 500g marsipaania
Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Soseuta marjat. Vatkaa kerma ja lisää joukkoon rahkat sekä kolmasosa marjasoseesta. Liuota liivatteet kuumaan mehuun ja lisää täytteen joukkoon. Lisää lopuksi hienoksi pilkottu valkosuklaa.
Mansikkakreemin saat vatkaamalla voin ja tomusokerin vaahdoksi.
Leikkaa kakku neljään osaan ja kostuta pohjat mehulla tai spritellä. Lisää ensin pohjan päälle hieman marjasosetta ja sen jälkeen rahkatäyte. Täytä näin kaikki kolme väliä. Laita kylmään hetkeksi, jotta täyte ehtii hieman jähmettyä.
Levitä kakun päälle mansikkakreemi ja tämän päälle kaulittu marsipaani.
Koristele haluamallasi tavalla. Itselläni oli tällä kertaa pupu ruusutarhassa :)
5 munan kakkupohja tehtynä halkaisijaltaan 20 cm vuokaan.
Täyte
400g mansikoita
200g mustikoita
2,5 dl Valion mansikkakermaa
1 prk Valion mansikkarahkaa
1 prk Valion kuningatarrahkaa
100 g valkoista suklaata
3 rkl marjamehua
2 liivatetta
Mansikkakreemi
150g voita
75g mansikkatomusokeria
Kuorrute 500g marsipaania
Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Soseuta marjat. Vatkaa kerma ja lisää joukkoon rahkat sekä kolmasosa marjasoseesta. Liuota liivatteet kuumaan mehuun ja lisää täytteen joukkoon. Lisää lopuksi hienoksi pilkottu valkosuklaa.
Mansikkakreemin saat vatkaamalla voin ja tomusokerin vaahdoksi.
Leikkaa kakku neljään osaan ja kostuta pohjat mehulla tai spritellä. Lisää ensin pohjan päälle hieman marjasosetta ja sen jälkeen rahkatäyte. Täytä näin kaikki kolme väliä. Laita kylmään hetkeksi, jotta täyte ehtii hieman jähmettyä.
Levitä kakun päälle mansikkakreemi ja tämän päälle kaulittu marsipaani.
Koristele haluamallasi tavalla. Itselläni oli tällä kertaa pupu ruusutarhassa :)
Sää olet kyllä taitava näiden kakkuloisten kanssa. Ihana tämäkin!
VastaaPoistaKiitos! :) Tekemällä sitä näköjään oppii kaikenlaista :)
Poista