Banaani-toffeekakku



3 banaania
200g margariinia
3dl vaaleaa muscovado-sokeria
3 munaa
4dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
1tl kanelia
2dl omar-karamelleja kuutioituna

Kuorrutus:
75g voita
75g rouhittuja saksanpähkinöitä
1dl sokeria
2rkl vehnäjauhoja
2 rkl kermaa tai maitoa

Voitele ja jauhota irtopohjavuoka. Soseuta banaanit haarukalla.

Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen vaahdon joukkoon hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet ja karamellit keskenään.

Sekoita jauhoseos vuorotellen banaanisoseen kanssa vaahdon joukkoon.

Kaada vuokaan ja paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla n. 45 minuuttia. 

Tällä välin voi valmistaa kuorrutteen. Kuorrutteen kaikki ainekset mitataan kattilaan ja seosta lämmitetään miedolla lämmöllä kunnes voi sulaa. Kuorrute levitetään osittain paistetun kakun päälle ja jatketaan paistamista, kunnes pinta on saanut kauniin värin ja kakku on kypsä (n.10 minuuttia).

Ohjeen nappasin uusimmasta Gloria-lehdestä ja pakkohan sitä oli heti uudeksi vuodeksi testata. Itse käytin tummaa muscovado-sokeria, koska kaupasta en vaaleaa löytänyt. Itse kuorrutteeseen taas käytin hasselpähkinärouhetta, koska sitä löytyi valmiina rouheena kaupan hyllystä. Kakku paistui yllättävän nopeasti eli itsellä tuo 45 minuuttia alkuun oli liian pitkä aika. Kakku paistui n. puolessa tunnissa. Kakku oli oikein mehukas, vaikkakin toivoisin, että omareista olisi tullut enemmän makua. Nyt kakku maistui lähinnä banaanille. Jatkossa voi siis koettaa kenties jotakin muuta pehmeää toffeeta omareiden sijaan.

Kommentit

  1. Mistähän se masu on pyöristynyt? Vauvasta vai herkuttelusta :)

    t. Iskä

    VastaaPoista
  2. Todennäköisesti molemmista... :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Voisit tykätä myös näistä: