Siirry pääsisältöön

Browniet

The Hummingbird Bakeryn kirja Leivonnaisia herkkusuille on ehdottomasti yksi käytetyimmistä omassa keittiössäni. Kyseisestä kirjasta on peräisin maailman paras porkkanakakku ja nämä browniet. Molempia ohjeita olen hieman muokannut. Nämäkin browniet sisältävät alkuperäisessä ohjeessa aika reilun määrän sokeria. Sitä olen vähentänyt, mutta toisaalta lisäsin suklaan määrää, joten en tiedä auttoiko tuo sokerin vähentäminen lopulta mitään. Niin tai näin, nämä ovat parhaat browniet, joita olen tehnyt... ja syönyt. Ihanan tahmeita, reunoiltaan hieman sitkeitä... kuori halkeilee leikatessa ja luo syntisen hyvän näköisen leivonnaisen. Raaka-aineita ei tarvita kuin viisi ja valmistaminenkin on super iisiä... Ei muuta kuin leipomaan!







Browniet

175 g voita

250 g suklaata (Brunberg laktoositon tumma suklaa)

250 g sokeria

130 g vehnäjauhoja

3 kananmunaa


Ohje

Kuumenna uuni 175 asteeseen.

Sulata mikronkestävässä kulhossa mikrossa voi ja 200 g suklaata tai sulata vesihauteessa kattilan päällä. Lisää joukkoon sokeri ja sekoita. Lisää jauhot ja sekoita joukkoon. Lisää kananmunat ja sekoita. Rouhi pieneksi loppu 50 g suklaata ja lisää taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina leivinpaperoituun vuokaan ( noin 20x30cm) ja paista uunin alatasolla noin 30-35 minuuttia niin, että taikina on siinä rajoilla, onko se keskeltä vielä hieman raakaa.

Anna jäähtyä ja leikkaa annospaloiksi. Koristele tomusokerilla. 


Kommentit