Suklainen kääretorttu (gluteeniton)

Äitienpäiväksi valmistui yhdessä lasten kanssa suklainen kääretorttu. Kääretortun pohja on hyvin perinteinen kaakaopohja ja kelpuuttaa täytteekseen lähes mitä vain. Pohjassa on käytetty vain perunajauhoja kaakaojauhon lisäksi, joten se on tietysti tällöin myös gluteeniton. Näin suklaan ystävänä tein myös täytteestä suklaisen. Tässä kohdin on hyvä lukea tarkkaan suklaalevyn tuoteseloste, mikäli kääretortusta haluaa tehdä gluteenittoman, sillä monissa suklaissa saattaa olla gluteenia mukana. Seuraavalla kerralla taidan laittaa väliin jotain hedelmäistä ja unelmatortun täytettä aion kokeilla myös.








Kääretorttu

pohja

4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl perunajauhoja
0,5 dl kaakaojauhoa
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria

Täyte

2 dl vispikermaa
200 g maustamatonta rahkaa
200 g suklaata (levyllinen lempisuklaatasi)
(2 rkl tomusokeria)
50 g suklaata rouhittuna

Koristeluun

2 dl vispikermaa
tomusokeria
erilaisia koristeita esim. suklaata, marjoja...

Ohje

Kuumenna uuni 225 asteeseen.

Vatkaan kananmunat ja sokeri vaaleaksi kuohkeaksi vaahdoksi joko sähkövatkaimella tai yleiskoneessa. Sekoita keskenään kaikki kuivat aineet ja siivilöi vaahdon joukkoon. Kääntele varovasti kaapimella taikina tasaiseksi ja levitä leivinpaperoidun uunipellin päälle.

Paista uunin keskitasolla noin 6-8 minuuttia.

Kumoa paistunut pohja heti uunista tulon jälkeen sokeroidun leivinpaperin päälle ja poista uunissa ollut leivinpaperi pois pohjan päältä. Anna jäähtyä hetki.

Täytettä varten sulata suklaa joko mikrossa tai kattilassa/ vesihauteessa . Vatkaa vispikerma vaahdoksi sähkövatkaimella. Lisää joukkoon rahka ja vatkaa joukkoon. Lisää lopuksi sula suklaa ja vatkaan joukkoon. Maista ja lisää tarvittaessa joukkoon tomusokeria. Levitä täyte pohjan päälle ja ripottele päälle vielä rouhittua suklaata. Kääri rullalle pitkältä sivulta ja laita jääkaappiin hetkeksi maustumaan.

Halutessasi voit koristella kääretortun. Vatkaa tällöin vispikerma vaahdoksi ja levitä/ pursota vaahto kääretortun päälle ja koristele lisäksi suklaarouheella ja marjoilla. 


Kommentit

Voisit tykätä myös näistä: