Siirry pääsisältöön

Reipin tila Pirkkalassa

Viime viikonloppuna ystäväni kertoi menevänsä lastensa kanssa Reippiin ja huhuili kaveria mukaansa. Meilläkin sattui sopivasti olemaan vapaata, joten lähdettiin mukaan. En ollut kuin ehkä etäisesti kuullut Reipistä aikaisemmin, saatikka sitten että olisin edes tiennyt missä sellainen on. 

Tilalle ei kuitenkaan meiltäkään ollut pitkäkään matka. Tila sijaitsee Pirkkalassa ( Museotie 6) ja on avoinna kesäviikonloppuisin koululaisten loma-aikoina. Vielä ehdit siis paikalle nyt viikonloppuna. Siksi halusinkin tästä paikasta teille vielä vinkata. 

Tilalta löytyy kotieläinpiha ja kotiseutumuseo. Pihalle on vapaapääsy ja tämä mahdollistetaan kahvilan tuotoilla. Tämän vuoksi nettisivuilla toivotaan, ettei paikalle tultaisi omien eväiden kanssa. Eikä ole tarviskaan. Kun eläinpihan eläimiin on tutustunut, niin voi ottaa pihapiirin kahvilasta itselleen pullakahvit tai syödä ihan kunnolla ja ostaa savulohiburgerin. Burgerin täytteet olivat oikein hyvät ja maukkaat, mutta itse olisin kaivannut ehkä jonkun rapeaksi paistetun briossisämpylän siemenleivän sijaan burgeriin. Täyttävän aterian burgerista saa ranskalaisten kera. Pihateltasta saa makkaraa ja lettuja, jos ei burgereista välitä. Näillä eväillä miedän poppoo sai mahansa täyteen ja jaksoi jatkaa pihapiiriin tutustumista. 

Pihapiirista löytyy kahvilan lisäksi muutamia eläimiä, joista kahteen aasiin meidän neiti ihastui ikihyviksi. Voi olla, että niitä täytyy vielä käydä viikonloppuna moikkaamassa. Aasien lisäksi löytyy pupuja, hevosia, possu ja kanoja sekä pari lammasta, jotka välillä otettiin aitauksesta vapaasti pihaan rapsuteltaviksi. 

Neljällä eurolla pääsee myös ponin kyytiin, mikäli haluaa pienen ratsastuselämyksen. Vanhoja elämyksiä taas pääsee näkemään museon puolella, jossa paljon entisaikojen tavaroita nähtävillä. Kyllä niistä päivistä vaan on tultu ihan hurjasti eteenpäin. Löytyipä orrelta SUP-laudan edeltäjäkin, että kyllä sitä osattiin jo ennen vanhaakin (hih). Pihapiiristä lähtee polku rantaan päin ja sieltä löytyikin pieni uimapaikka. Polkua eteenpäin jatkamalla päätyy ihan kunnon uimarannalle ja rannan leikkipuistossa lapset viihtyivät vielä hetken kierroksen päätteeksi. Tänne olisi jo voinut ottaa omat eväät mukaan ja viihtyä retkellä vähän pidempäänkin. 

Varsin suloinen pieni paikka lähellä Tamperetta, jota suosittelen kovasti varsinkin perheille, joissa pieniä lapsia. 

Elokuun lopussa tilalla alkavat ponikerhot, joten sieltä voi löytää itselleen uuden harrastuksen ja ponisynttäreitäkin tilalla pidetään. Tähänhän mahdollisuuteen meidän neiti tarttui heti. Ehkä tällaiset synttärit ovat kuitenkin kivempia kesällä, vaikka niitä ympäri vuoden järjestetäänkin. 

Suosittelen kovasti ja vielä ehdit viikonloppuna käymään...ilmojenkin pitäisi kaiketa vielä suosia. 

Kommentit