kotiliesi

tiistai 28. heinäkuuta 2015

Helppo ja nopea mustikkapiirakka

Monesti haluaa nopeasti jotain hyvää tarjolle, eikä aina ole aikaakaan ryhtyä tekemään mitään monimutkaisia leivonnaisia. Tänään nopeasti tarjolle syntyi mustikkapiirakka, joka vielä nopeammin tuhottiin meidän nelihenkisen perheen kesken. Lapsetkin pyysivät monta kertaa lisää, eikä niitä paloja silloin lasketa. Tämä oli siis hyvää ja myös helppo tehdä. Tiskiäkään ei tule liiaksi, kun tarvitset tämän piirakan tekemiseen vain kulhon ja kaapimen sekä piirakkavuuan.. niin ja pari mittaa. Parastahan tämän kertaisessa piirakassa oli ne itsepoimitut mustikat. Joita kyllä tulee liian harvoin poimittua itse. 






Pohja

1 dl erikoisvehnäjauhoja
1 dl täysjyvävehnäjauhoja 
1 dl kaurahiutaleita
½ dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
3/4 dl rypsiöljyä
1 kananmuna

Täyte
n. 400 g mustikkaa
1 prk kermaviiliä
½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 kananmuna

Sekoita kaikki pohjan ainekset kulhossa sekaisin ja levitä voideltuun piirakkavuokaan. Levitä pohjan päälle mustikat ja tämän jälkeen sekoita kulhossa täytteen ainekset keskenään ja levitä mustikoiden päälle. Paista piirakkaa uunin keskitasolla 200 asteessa 30 minuuttia. Anna jäähtyä puolisen tuntia ja nauti. 

Niin ja kyllä silloin on hyvää piirakkaa, kun kuulee pojun ensimmäistä kertaa sanovan piirakka (=piilakka). 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti