kotiliesi

sunnuntai 1. kesäkuuta 2014

Suklaa-kinuskikuppikakut

Olen aivan ihastunut näihin suklaa-kinuskikuppikakkuihin ja niitä onkin viime viikkojen aikana tullut tehtyä useaan otteeseen. Näitä tarjoilin mm. Ravintolapäivänä omassa pikku kahvilassani. Alkuperäinen ohje löytyy Emma Iivanaisen Kakkutaidetta kotikeittiössä-kirjasta (blondie valkosuklaa popcorn-kuppikakut), josta olen muokannut ohjeen omaan käyttööni.



12 kpl

100 g voita
100 g tummaa suklaata
1 ½ dl sokeria
½ dl fariinisokeria
1 tl vaniljasokeria
2 ½ dl vehnäjauhoja
3 kananmunaa

Täyte 
Kinuski (=Karamellisoitua kondensoitua maitoa)

Kuorrute
1prk Valion päärynä-kinuskirahkaa
2 dl kuohukermaa
½ dl Kinuskia (=Karamellisoitua kondensoitua maitoa)

Sulata voi mikrossa ja sulata suklaa sulan voin joukkoon. Lisää joukkoon sokerit ja anna seoksen jäähtyä hiukan. Sekoita joukkoon kananmunat ja sekoita massa tasaiseksi. Lisää jauhot ja sekoita vain sen verran, että ainekset menevät sekaisin. Jaa taikina muffinivuokiin ja paista 175 asteessa n. 20-25 minuuttia.

Anna valmiiden kuppikakkujen jäähtyä kokonaan ja koverra niiden keskelle kolot. Täytä kolot kinuskilla.

Kuorrutetta varten vaahdota kerma ja lisää joukkoon rahka sekä kinuski. Pursota kuppikakkujen päälle ja koristele valmiilla kinuskikastikeella ja suklaahipuilla. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti