kotiliesi

maanantai 3. maaliskuuta 2014

Daim- juustokakku

Tilasin itselleni muutama viikko sitten Unelmien Talo&Koti-lehden, johon muutaman irtonumeron ostettuani ihastuin täysin. Tilaajalahjana oli Hannah Milesin kirjoittama Juustokakut-kirja. En edes muistanut asiaa ennen kuin kirja tipahti postilaatikkoon. Ja ai että... Miten herkullisia juustokakkujen ohjeita kirja onkaan pullollaan. Ensimmäisenä testasin Daim- juustokakkua, jota onkin tullut tehtyä jo pariin otteeseen. Seuraavana vuorossa voisi olla rocky road -juustokakku.. tai toffee- pekaanipähkinäjuustokakku.. tai.. en vain osaa päättää, kun kaikki kuulostaa niin hyvälle. Jokatapauksessa suosittelen kirjaa muillekin. 



Ja tässä ohje Daim- juustokakusta kaikille niille, joiden suusta jo kuola valuu.

250 g Bastogne- keksejä
100 g voita (alkuperäisessä 125g, mutta on mielestäni liikaa)

400 g tuorejuustoa
250 g ricottajuustoa
225 g ranskankermaa
400 g makeutettua maitotiivistettä
1 sitruunan raastettu kuori
4 kananmunaa
180 g rouhittuja Daim- patukoita

Kuumenna uuni 170 -asteiseksi (kiertoilma 150). Hienonna keksit ja lisää joukkoon sulatettu rasva. Vuoraa halkaisijaltaan 23-24 cm vuoka keksimurulla reunoja myöten. 

Vatkaa keskenään tuorejuusto, ricotta ja ranskankerma. Lisää joukkoon sitruunan kuoriraaste, kananmunat ja maitotiiviste. Vatkaa tasaiseksi. Sekoita joukkoon kaksi kolmasosaa Daim- rouheesta.

Paista kakkua uunissa 10 minuuttia, jonka jälkeen lisää päälle loput Daim- rouheesta. Paista kakkua tämän jälkeen vielä 40-50 minuuttia. Kakku saa olla keskeltä vielä hieman tutiseva. Anna kakun jäähtyä kokonaan ja anna olla jääkaapissa vähintään 3 tuntia ennen tarjoilua. 

Enjoy!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti