Siirry pääsisältöön

Maidottomat omenamuffinsit

Viime aikoina omena on ollut vahvasti esillä leivonnassa. Taloyhtiön yhteiset omenapuut ovat täynnä ihania omenia, joita voi näppärästi aina käydä hakemassa muutaman tarpeen mukaan. Pariinkin otteeseen omenoista on syntynyt herkullisia muffinseja. Meidän pikku neitikin olisi syönyt näitä vaikka kuinka monta kerralla, jos itse olisi saanut päättää. 




12 kpl

2 dl Sunnuntai juoksevaa rypsiöljyvalmistetta
2 dl sokeria
3 kananmunaa
4½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
2 tl kanelia
1 3/4 dl omenamehua
4 pienehköä omenaa
(n. 100 g valkosuklaata)

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten samalla. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää taikinaan. Lisää omenamehu ja lopuksi pieneksi pilkotut omenat. Tällaisenaan muffinsit ovat maidottomia, mutta itse olen vielä lisännyt joukkoon valkosuklaata, joka tuo ihanaa mehukkuutta ja makeutta näihin. Paista 200 asteessa n. 10-15 minuuttia. Päälle voi ripotella tomusokeria tai tehdä kuorrutteen tomusokerista ja omenamehusta.

Kommentit