Siirry pääsisältöön

Mustaherukka-valkosuklaakakku

Oman pihan mustaherukoista piti tietenkin tehdä jotain herkullista. Olin miettinyt kirpeiden marjojen yhdistämistä makeaan valkosuklaaseen jo muutamia viikkoja, mutta rakas ystäväni ehti ensin, joten ohje on hänen. Kiitos Hanna!

Pohja
1pkt Domino-keksejä tai muita vastaavia

Täyte
2,5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
1 pkt Philadelphia tuorejuustoa
1 levy Pandan valkosuklaata
1 dl kermaa
5 liivatelehteä
tilkka vettä

Päälle
mustaherukoita
kiille (1dl hyytelösokeria, 2dl vettä)

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Murskaa keksit ja painele tiiviiksi irtopohjavuokaan. Vatkaa täytettä varten vaniljakastike ja kerma, sulata suklaa. Yhdistä täytteen aineet keskenään. Sulata liivatteet tilkkaan kiehautettua vettä ja yhdistä täytteen sekaan. Laita jääkaappiin hyytymään. Kun täyte on hyytynyt, voi mustaherukat lisätä kakun päälle ja herukoiden päälle lisätä kiilteen. Kiille valmistetaan paketin ohjeen mukaan.



Ei muuta, kun nauttimaan!

Kommentit