Siirry pääsisältöön

Helppo raparperipiirakka


Vieraita saattaa tulla välillä aina lyhyelläkin varoitusajalla ja olisi kuitenkin kiva olla jotain tarjottavaa. Itse ainakin haluan tarjota vierailleni mieluummin itse tehtyä kuin kaupan valmiita tuotteitta. Tämä raparperipiirakka syntyy n. puolessa tunnissa ja aineksiakin kotona melkein aina löytyy, joten yllätysvieraat saa näin kestittyä. Alunperin ohje on Pirkan helppo kuningatarrahkapiiras, mutta sitä varioimalla saa tehtyä piirakan kuin piirakan.

Pohja
2dl vehnäjauhoja
1dl kaurahiutaleita
0,5dl sokeria
1tl leivinjauhetta
1dl juoksevaa rasvaseosta
1 kananmuna

Täyte
200g vaniljarahkaa
3 rkl sokeria
n. 3 vartta raparperia
1 kananmuna

Kuivat aineet sekoitetaan keskenään ja joukkoon lisätään rasva ja kananmuna. Painellaan taikina piirakkavuokaan.


Rahka ja kananmuna sekoitetaan keskenään ja seos levitetään pohjan päälle. 


Raparperit pilkotaan pieniksi ja pyöritetään sokerissa. Palat ripotellaan rahkan päälle. Paistetaan uunissa 200 asteessa n. 25 minuuttia. 

Kommentit