Siirry pääsisältöön

Suolapähkinäkeksit

Huh huh... kyllä on arki muuttunut hurjasti siitä mitä se oli vielä maaliskuun alussa. Silloin vielä saattoi nähdä ystäviä ja viettää aikaansa missä halusi. Nyt tilanne on toinen ja jokaisen olisi hyvä pysytellä kotona, jotta voimme osaltamme olla vähentämässä kuormaa, joka terveydenhuollon henkilökunnalla  on ennusteiden mukaan edessä. 

Mutta on tämä "uusi elämä" tuonut eteen paljon hyvääkin, kuten Instagramin livet. Ensimmäisen liven pidin viikko sitten ja kun asiaa suunnittelin niin ilmoittivat lapset, että haluavat olla mukana leipomassa livessä. No niinhän me leivottiin Pätkismutakakkua ja saatiin linjoille muitakin innokkaita leipureita. Ensimmäisen liven pitäminen jännitti itseäni ihan hirmuisesti, mutta lopulta se oli niin kivaa, että päätin jatkaa ja tänään leivoimme jo toistamiseen. Tällä kertaa suolapähkinäkeksejä, joiden ohjeen jaan alla, jotta voitte tehdä niitä myöhemminkin.

Livet saavat jatkoa eli myös huhtikuussa leivotaan joka lauantai yhdessä. Pääsiäisherkkuja on ainakin luvassa. Kannattaa siis viimeistään nyt ottaa seurantaan @pilvilinnan_anna Instagramissa ja tulla mukaan seuraavalla kerralla leipomaan yhdessä. 

Suolapähkinäkeksit n. 20 kpl

100 g voita
2 dl fariinisokeria
1 kananmuna
3 dl (erikois) vehnäjauhoja
1/4 tl ruokasoodaa
1 tl vaniljasokeria
2 dl suolapähkinöitä

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.

Hienonna suolapähkinöitä hieman pienemmiksi.

Sulata voi ja lisää joukkoon fariinisokeri ja kananmuna. Sekoita ainekset sekaisin. Lisää lopuksi joukkoon kuivat aineet ja sekoita taikina tasaiseksi. Lisää lopuksi suolapähkinärouhe ja sekoita tasaisesti taikinan joukkoon.

Lusikoi pellille taikinasta nokareita ja paista uunissa n. 8-10 minuuttia niin, että keksit alkavat saada hieman väriä reunoille. Muuten keksit saavat jäädä pehmeiksi. Anna jäähtyä ja nauti!

Kommentit