Toscabrownie

Pitkästä aikaa luvassa makeaa reseptiä. Täytyy myöntää, että inspiraatiota on saanut etsiä kissojen ja koirien kanssa. Tuntuu jotenkin mahdottomalta keksiä mitään uutta ja makuhermoihin iskevää, kun kaikkihan on jo keksitty. Niin tämäkin toscabrownie, jonka tietysti ajattelin keksineeni eilen aamulla. Mutta ei se mitään haittaa, vaikka tätäkin olisi joku jossain päin maailmaa leiponut jo kyllästymiseen asti, sillä itselleni tämä oli uusi tuttavuus ja herkullinen sellainen olikin. Ja idean tähän sain nähtyäni erään kuvan Instagramissa aamulla. Että pienestä se inspiraatiota sitten lopulta tuli. 

Oli vaikea eilen päiväkahveilla tyytyä syömään vain yksi pala. Ihanan tahmaista suklaabrowniea ja päällä toscakuorrute, joka on tietty sekin ihan parasta. Maistettuani palasen ei sekään haitannut enää yhtään, että oma vuokani oli tässä kohdin hieman turhan matala ja kuorrutteen rasva pääsi valumaan uunin pohjalle, jonka johdosta pääsin uunin pesuhommiin. 

Brownien ohje on tuttu viime vuodelta, mutta on kuorrutteen kera vieläkin herkullisempaa.






Brownie

150 g tummaa suklaata
150 g voita
1 dl sokeria
1 dl mantelijauhoja
1 dl gluteenittomia kaurajauhoja
3 kananmunaa (M- koko)

Toscakuorrute

75 g voita
100 g mantelilastuja
1 dl sokeria
½ dl maitoa
1 rkl maissitärkkelystä


Lämmitä uuni 175 asteeseen. 

Laita suklaa ja voi mikron kestävään astiaan (kannellinen) ja sulata kannen alla mikrossa 600 watin teholla 2 minuuttia. Lisää joukkoon sokeri ja sekoita käsin vispilällä. Lisää jauhot ja sekoita joukkoon. Lisää lopuksi kananmunat ja sekoita taikina tasaiseksi.

Kaada taikina vuokaan (n. 20x25cm) ja laita uuniin keskitasolle. Valmista tällä välin toscakuorrute. Laita kaikki kuorrutteen ainekset kattilaan ja keitä seosta sekoitellen niin kauan, että se sakenee. Lisää kuorrutus brownien päälle ja jatka kypsentämistä uunissa noin 15 minuuttia. Yhteensä brownie saa paistua noin 20-25 minuuttia.  


Kommentit

Voisit tykätä myös näistä: