Siirry pääsisältöön

FinVillage ja patalappukilpailu

Varmastikin jokaisella meistä on jonkinlaisia muistoja liittyen patalappuihin. Ne ovat niitä ensimmäisiä käsitöitä, joita on tehty kouluissa ja ne ovat tutustuttaneet meidät kädentaitoihin. Täytyy myöntää, kiitos erittäin huonon muistini, etten muista olisinko itse tehnyt kouluaikoina patalappua käsitöissä. Paljon kaikkea muuta kylläkin. Kouluaikoina olin erittäinkin hyvä käsitöissä ja yhteen aikaan tein käsitöitä paljon ihan vapaa-ajalla, mutta sittemmin olen siirtynyt keittiön puolelle, jossa tällä hetkellä luon paljon kaunista syötävää käsilläni. Käsityöt ovat siis aina olleet lähellä sydäntäni muodossa taikka toisessa. 

Siitä on siis pitkä aika, kun olen viimeksi koskenut esim. kutimiin ja neulonut jotakin. Siispä lähdin innolla mukaan, kun ystäväni otti yhteyttä ja haastoi minut osallistumaan FinVillagen patalappukisaan. FinVillage on Metropolia ammattikorkeakoulun hanke ja osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa, joka tuo perinteisen suomalaisen villan ja neuleosaamisen nykyaikaan. 

FinVillage järjestää juhlavuoden aikana paljon osallistavia tapahtumia, joista tämä patalappukisa on yksi. Kisa on kaikille avoin ja tehtävänä on suunnitella ja neuloa tai virkata patalappu. Jokainen kisaan osallistuva hankkii itse materiaalit ja suunnittelee työnsä. Materiaalin tulisi pääsääntöisesti olla villalankaa. Valmis patalappu lähetetään järjestäjille 11.9.2017 mennessä. Lähetetyistä patalapuista valitaan 20, joista yleisö valitsee voittajan. Tarkemmin patalappukisasta ja koko hankkeesta voit lukea FinVillagen sivuilta

Omaa kisatyötäni en täällä voi paljastaa ja se onkin vielä suunnitteluasteella. Langat on kuitenkin ostettu, joten ei tarvitse kuin ryhtyä neulomaan. Innostuin kuitenkin kaupassa kaikista ihanista Novitan langoista, joten virkkasin patalappuja ilostuttamaan arkeani. Ihanat pastellisävyt suorastaan huusivat nimeäni kaupassa. Patalaput, varsinkin itsetehdyt, ovat meillä lähinnä koristeena, koska jotain kuumaa käsitellessäni pidän kädessä kunnollisia silikonisia uunikintaita. Patalaput toimivat loistavasti myös pannunalusina ja niihin on helppo käyttää kaikki langan loput, joita kotoa löytyy. Hyviä myös siis kierrätyksen kannalta. Patalaput valmistuvat myös nopeasti, mikä on hyvä asia tällaiselle hätähousulle, jonka pitää saada valmista heti. 

Suloiset pastelliunelmat päätyivät siis koristeeksi keittiöön ja sopivat ihanasti kevään ja kesän kahvihetkiin. Saas nähdä mitä muuta innostun nyt neulomaan... poika jo pyysi itselleen villasukkia.

Lähde sinäkin mukaan kisaan ja neulo tai virkkaa oma patalappusi. Voittajalle on luvassa mukava lahja.
Kommentit