Limechurrot

Aiempina vuosina olen paistanut munkkeja vapuksi, mutten ole koskaan tullut tehneeksi churroja. Tänään muuttui sitten sekin, nimittäin heti aamusta oli paistettava näitä herkkuja, jotka syntyivätkin yllättävän näppärästi ja olivat helpompia ja nopeampia valmistaa kuin munkit. Churroja voi maustaa haluamallaan tavalla pyörittelemällä niitä esim. kaneli-sokerissa, mutta itse maustoin churrot tällä kertaa limellä. Näitä täytyy tehdä toistekin. 






2½ dl vettä
100 g voita
1/4 tl suolaa
2½ dl vehnäjauhoja
2 kananmunaa
2 tl limen kuorta

Paistamiseen 
1 l rypsiöljyä

Pinnalle
1 dl sokeria
1 limen kuori

Mittaa kattilaan vesi, voi ja suola. Kiehauta seos ja ota kattila pois liedeltä. Sekoita joukkoon jauhot ja jatka sekoittamista, kunnes taikinasta tulee kiinteä pallo. Sekoita toisessa kulhossa kananmunien rakenne rikki ja lisää munat hieman jäähtyneeseen taikinaan. Sekoita ja lisää joukkoon limen kuori. Sekoita tasaiseksi ja siirrä pursotin pussiin, jossa tähtitylla (n. 1cm halkaisijaltaan). 

Kuumenna öljy kattilassa n. 180 asteiseksi. Pursota öljyyn n. 10 cm mittaisia pötköjä taikinasta. Taikina on helpoin katkaista saksilla. Paista n. 1½ minuuttia kummaltakin puolelta. Kerrallaan voit paistaa 5 tankoa. 

Nosta churrot reikäkauhalla talouspaperin päälle hetkeksi valumaan ja laita seuraava erä paistumaan. Kääntele churrot limellä maustetussa sokerissa. 

Nauti sellaisenaan tai dippaa valkosuklaaseen.

Kommentit

Voisit tykätä myös näistä: