Baileys donitsit

Instagram on itselleni valtava inspiraation lähde ja näin vapun alla feedi vilisee erilaisia donitseja, munkkeja ja muita vapun herkkuja. Jotenkin innostuin ihan valtavasti itsekin leipomaan näitä herkkuja ja testailemaan erilaisia juttuja. Ruis-porkkanadonitsit näkivätkin päivänvalon jo maanantaina ja nyt on luvassa sitten Baileys donitsit. Kaapissa oli viime kesänä ostettu suklaa Baileys ja päätin korkata pullon ihan vain leivontaa varten. Tosin pullollista ei sentään näihin mennyt, että täytynee keksiä jotain muutakin, jossa Baileysiä käyttää. Donitsireseptien pohja on Emma Iivanaisen kirjasta Emman kakut, leivokset ja jäätelöt. Olen kokenut sen toimivaksi ja helposti muokkailtavaksi reseptiksi. 




12 kpl

2½ dl vehnäjauhoja
½ dl kaakaojauhoa
1 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
1 kananmuna
1 dl maitoa
½ dl suklaan makuista Baileysiä
½ dl rypsiöljyä

Kuorrute
40 g voita
½ dl suklaan makuista Baileysiä
1½ dl tomusokeria
2 rkl kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria

Sekoita keskenään maito, Baileys, kananmuna ja öljy. Sekoita toisessa kulhossa keskenään kuivat aineet ja siivilöi nesteisiin. Sekoita tasaiseksi. Siirrä taikina pursotinpussiin ja pursota hyvin voidellut donitsipellin kolot puolilleen. Paista uunissa keskitasolla 200 asteessa 10 minuuttia. Anna jäähtyä ennen kuorrutteen laittoa.

Kuorrutetta varten kiehauta Baileys kattilassa ja sulata voi siihen. Lisää muut ainekset siivilän läpi ja sekoita tasaiseksi. Mikäli kuorrute jää kauhean löysäksi, voit lisätä tomusokeria kunnes koostumus on sopiva. Levitä donitsien päälle ja koristele. 

Kommentit

Voisit tykätä myös näistä: