Double Chocolate Chip Cookies

Pyörää ei kannata keksiä uudestaan, joten nämä loistavat suklaahippukeksit tein valmiilla ohjeella (alkuperäinen ohje täällä). Punnitse ja säästästä löytää tumma- ja maitosuklaahippuja, joita näkee paljon amerikkalaisissa ohjeissa käytettävän. Näihin käytin molempia suklaita ja vielähän sitä voisi lisätä sitä valkosuklaata mukaan tai pähkinöitä tai... Eli perusohjeeseen voi halutessaan lisätä varmastikin melkeinpä mitä vain. Näistä tulee mielestäni juuri oikeanlaisia eli pehmeitä ja hieman tahmaisia keksejä eli loistava cookieohje.



n. 30 kpl

170 g voita
150 g fariinisokeria
50 g sokeria
1 kananmuna
1 tl vanilja-aromia
250 g vehnäjauhoja
2 tl maissitärkkelystä
1 tl ruokasoodaa
½ tl suolaa
200 g tumma- ja maitosuklaahippuja 

Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokerit keskenään vaahdoksi. Lisää joukkoon kananmuna ja vanilja-aromi ja vatkaa sekaisin. Sekoita erillisessä astiassa kuivat aineet keskenään ja siivilöi taikinaan. Lisää lopuksi suklaahiput. Peitä taikina ja laita jääkaappiin vähintään tunniksi.

Ota taikina jääkaapista ja anna olla huoneenlämmössä sen aikaa, että uuni lämpiää 175 asteeseen. Muotoile taikinasta n. 30 g painoisia palloja ja asettele leivinpaperin päälle. Taikina voi tuntua jäykältä, mutta pehmenee kyllä pyöritellessä. Paista n. 10 minuuttia. Keksit saavat jäädä pehmeiksi eli paista vain sen verran, että keksit saavat kauniin kullanruskean sävyn ja ruskistuvat hieman reunoilta. Jäähdytä ritilän päällä.

Kommentit

Voisit tykätä myös näistä: