Siirry pääsisältöön

Tammikuun touhuja

Tänään on tammikuun viimeinen päivä ja on hyvä hetki muistella tammikuun touhuja. Talvi tuli sittenkin ja saimme nauttia siitä jopa liiankin kovien pakkasten kanssa. Itse kyllä nautin kovasti, mutta ainakaan meillä lapset eivät noilla kovimmilla pakkasilla viihtyneet ulkona. Eivätkä varsinkaan sinä tuulisena päivänä, kun äiti sai mukamas hyvän ajatuksen lähteä luistelemaan. Taidettiin olla luistinradalla ainoat sinä päivänä, mutta hetki tarjettiin ja parasta toki oli mukaan otettu kaakao ja vaahtokarkit, jotka lämmittivät pienet lapsoset.

Meillä pikku neiti oppi tänä talvena luistelemaan. Luistimet saatiin jo pukin tuomina viime talvena, mutta silloin ei päästy huonojen kelien vuoksi kuin pari kertaa jäälle. Tänä talvena on sitten käyty jo muutamaan otteeseen ja aina vaan tuo neiti paremmin osaa. Pojullekin ostettiin omat luistimet, mutta jalat ovat kyllä yhtä makaronia, kun ne laittaa jalkaan. Molemmilla on luistimet, joiden kokoa pystyy suurentamaan kolmen numeron verran, joten näillä luistimilla päästää vielä pari kolme talvea oikein hyvin. 

Luisteluretkien lisäksi on päästy pulkkamäkeen ja muuten vaan lumessa touhuamaan. Nyt siellä vain onkin niin liukasta, että pelkkä kävelylle meno tuntuu yhdeltä selviytymistarinalta. 

Itse toivon vielä, että sataisi lisää lunta ja pieni pakkanen pysyisi.. ainakin helmikuun. Ikävät sateet, kun jo osan lumista tällä viikolla sulattivat.

Kommentit