Sitruunainen cheesecake

Olen perinteisesti tehnyt erilaiset juustokakut käyttämällä liivatetta ja hyydyttämällä ne yön yli kylmässä, mutta nyt halusin tehdä jotain erilaista ja päätin kokeilla juustokakkua, joka on paistettu uunissa. Ohjeen nappasin Valion sivuilta, mutta muutin sitä hieman, jotta raikas sitruunanmaku erottuisi kakusta enemmän. Tuli tosi hyvää ja testiversion olen syönyt melkein kokonaan itse, tosin siitä tein puolet pienemmän. Testiversion tosiaan tein, koska tämä kakku päätyi myös synttäreille. Mausta tuli jo mieleen pääsiäinen ja perinteinen rahkapiirakka. 



Pohja

250g digestivekeksejä
100g juoksevaa rypsiöljyvalmistetta

Täyte
2 prk maitorahkaa
2 prk Valion sitruunatuorejuustoa
2 sitruunan raastettu kuori
2 ½ dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
3/4 dl perunajauhoa
2 rkl sitruunanmehua
5 munaa
1 prk aprikooseja

Murskaa keksit pieneksi ja lisää niihin sulatettu voi. Vaikka käytät juoksevaa margariinia, kannattaa se silti vielä sulattaa. Painele keksimuru vuuan pohjalla ja reunoille. Laita jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.

Täytettä varten sekoita keskenään kaikki aineet aprikooseja lukuunottamatta ja vatkaa sähkövatkaimella n. 3 minuuttia, jotta seoksesta tulee tasaista ja hieman kuohkeaa. 

Lisää pohjan päälle aprikoosit joko kokonaisena tai hieman soseutettuna. Lisää täyte aprikoosien päälle.

Paista ensin 175 asteessa 25 minuuttia, jonka jälkeen pudota lämpötila 150 asteeseen ja jatka kypsennystä n. 40 minuuttia. Jos kakku alkaa tummua liikaa, laita päälle leivinpaperi.

Kommentit

Voisit tykätä myös näistä: