Tupla Winter- kakku

Loputtoman pitkällä pitää kokeilla- listalla on itsellä ollut Instagramista löytyvä @withchocolatechips tekemä Tuplakakku ja viime viikonloppuna vihdoin päädyin testaamaan tuon. Tosin lopulta otin vain vähän mallia reseptistä ja päädyin tekemään kakun omalla tavallani. Kakkuun päätyi myös tavallisen Tuplan sijaan tämän syksyn uutuus Tupla Winter, josta on tullut meidän perheen suosikki, joten tästä tuli nyt sitten Tupla Winter- kakku. 

En ole suuri mousse- taikka juustokakkujen ystävä, mutta tämän kohdalla täytyy myöntää, että tulipas hyvää. Kiitokset suuntaan siis alkuperäiselle idealle. 

Huomio: Reseptiä varten kannattaa ostaa 100 g pussi mantelirouhetta, joka jakaantuu sopivasti tasan pohjaan ja kuorrutteeseen. Mantelirouheen voi halutessaan paahtaa ensin kevyesti kuivalla pannulla, mikäli haluaa vahvistaa mantelin makua.  







Tupla Winter- kakku (noin 12 hengelle)

pohja

175 g kaurakeksejä (Kantolan)

0,5 dl mantelirouhetta

1,5 tl kardemummaa

85 g voita


täyte

1 dl kuohukermaa

4 kpl (320g) Tupla Winter-patukoita 

4 dl vispikermaa

400 g maustamatonta tuorejuustoa (Valio, ei kevyt)

0,5 dl tomusokeria

4 liivatetta

2 rkl maitoa


kuorrute

1 dl kuohukermaa

200 g maitosuklaata (Fazer)

1 dl mantelirouhetta


Murskaa keksit hienoksi ja lisää joukkoon mantelirouhe, kardemumma ja sulatettu voi. Mikäli käytät hienontamiseen jotain terillä pyörivää sekoitinta, voit laittaa sinne keksit ja mantelirouheen, jolloin mantelirouhekin hieman pienenee. Pingota irtopohjavuoan (24cm) pohjalle leivinpaperi ja voitele reuna öljyllä ja tomusokeroi tämän jälkeen. Laita keksimuru vuokaan ja tasoita pohja. 

Täytettä varten laita kattilaan pieniksi paloitellut suklaapatukat ja kuohukerma ja sulata miedolla lämmöllä suklaat kerman joukkoon (älä kiehauta seosta). Jätä jäähtymään. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa vispikerma kevyeksi vaahdoksi. Notkista toisessa kulhossa tuorejuusto ja lisää joukkoon tomusokeri. Kuumenna maito ja liota liivatteet maitoon. Kaada sula suklaaseos ja liivateseos tuorejuuston joukkoon ja sekoita nopeasti sekaisin. Lisää lopuksi kerma käännellen joukkoon. Kaada täyte pohjan päälle. Laita jääkaappiin hyytymään vähintään neljäksi tunniksi. 

Kuorrutetta varten laita kattilaan kuohukerma ja maitosuklaa ja sulata miedolla lämmöllä (älä kiehauta seosta). Vaihtoehtoisesti voit sulattaa suklaan yhdessä kerman kanssa mikron kestävässä kulhossa (1min 800W). Lisää joukkoon mantelirouhe. Siirrä kakku vuoasta tarjoilulautaselle ja kaada kuorrute päälle. Voit valuttaa kuorrutetta myös kakun reunoille. Laita kakku vielä jääkaappiin, jotta kuorrute hieman jähmettyy ja jäähtyy. Halutessasi voit koristella valmiin kakun mm. Tupla-patukan paloilla. 

Kommentit

Voisit tykätä myös näistä: