Appelsiinikakku

Kaupallinen yhteistyö Maku Kitchen Life


Joulun aikaan kuuluvat erilaiset kahvikakut. Itse pidän erityisesti erilaisista hedelmäkakuista, joissa on paljon sattumia. Tähänkin appelsiinikakkuun niitä tuli juuri tämän vuoksi. Tiedän kyllä, että on monia, jotka eivät näistä sattumista välitä, joten appelsiininkuoripalat voi hyvin jättää myös pois. Kakku leivotaan kauniiseen sydänvuokaan. Kakun muoto itsessään on jo niin kaunis, ettei se tarvitse päällensä kuin yksinkertaisen koristelun. 

Kakkulautasista pidän myös ja niitä löytyykin kotoa muutamia erilaisia. Tämä upea, jyhkeä musta jalallinen kakkulautanen sopisi kakkujen tarjoilun lisäksi myös ihan vain hedelmävadiksi. Pöydästä tulee heti laitetumman näköinen, kun jotain nostaa hieman korkeammalle tarjolle. 








Appelsiinikakku

Taikina

150 g voita

1,5 dl sokeria

2 kananmunaa

3,5 dl erikoisvehnäjauhoja

1,5 tl leivinjauhetta

1 tl vaniljasokeria

200 g appelsiinirahkaa

1 appelsiinin kuori raastettuna

100 g appelsiininkuoripaloja

 

kuorrute

2,25 dl tomusokeria

2 rkl appelsiinimehua

appelsiininkuoripaloja


Ohje

Kuumenna uuni 175 asteeseen.

Vatkaa huoneenlämpöinen pehmeä voi ja sokeri keskenään vaaleaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon kananmunat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää taikinaan yhdessä rahkan kanssa. Lisää lopuksi appelsiinin kuori ja palat ja sekoita taikina tasaiseksi.

Vuoraa sydänvuoan pohja leivinpaperilla ja kaada taikina vuokaan. Paista kakkua uunin alatasolla noin 50 minuuttia.

Anna kakun jäähtyä.

Sekoita keskenään tomusokeri ja appelsiininmehu ja levitä kuorrute jäähtyneen kakun päälle. Koristele appelsiininkuoripaloilla. 


Kommentit

Voisit tykätä myös näistä: