Mifupiirakka

Suolaiset piirakat ovat oiva tarjottava illanistujaisiin taikka sitten salaatin kera hyvä lounas taikka päivällinen. Sopivat siis lähes tilanteeseen kuin tilanteeseen. Varmastikin perinteisin versio on kinkkupiiras, jota itsekin tulee useimmiten tehtyä, kun piirakkaa tekee.

Ajatuksissa oli kuitenkin tehdä välillä jotain muuta ja kehittelin alkuvuonna kasvisversiota, johon käytin Mifua. Piirakka sai silloin sitä syöneiden keskuudessa erittäin hyvän vastaanoton ja sama tuli eteen nyt, kun teimme piirakan lauantain livessä. Tarkoitukseni ei ollut alunperin julkaista ohjetta täällä blogin puolella, vaan säästellä sitä erästä muuta tarkoitusta varten, mutta teiltä tuli paljon kyselyjä reseptistä, joten en voinut olla julkaisematta sitä. Ja pitäähän teidänkin päästä tekemään piirakkaa, jota kehuttiin ehkäpä parhaaksi suolaiseksi piirakaksi mitä on ikinä syönyt. 

Pohjan resepti toimii ihan kaikissa suolaisissa piirakoissa ja on tässä ajan myötä kehittynyt omaksi luottoreseptiksi. Helppo, nopea ja mukava työstää, kun ei tarraa käsiin vuokaan taputellessa. 





Mifupiirakka

pohja

100 g maustamatonta rahkaa
1 dl juoksevaa margariinia
2,5 dl kaurajauhoja (tai vehnäjauhoja)
1 tl leivinjauhetta
1 dl juustoraastetta (mustaleima emmental)

täyte

1 prk Mifu Välimeren tomaatti
2 dl kuohukermaa/ ruokakermaa
2 kananmunaa
½ kesäkurpitsa
½ paprika
2 dl juustoraastetta (mustaleima emmeltal)

Kuumenna uuni 200 asteeseen.

Valmista ensin pohja. Sekoita vispilällä kulhossa sekaisin rahka ja juokseva margariini. Lisää muut aineet ja sekoita taikina tasaiseksi kaapimen avulla. Voitele piirakkavuoka (28cm) ja painele taikina vuokaan reunoja myöden. 

Valmista sitten täyte. Sekoita kulhossa keskenään Mifu, kananmunat ja kerma. Lisää seos pohjan päälle. Kuutioi pieneksi kesäkurpitsa ja paprika ja lisää piirakkaan. Lisää lopuksi päälle juustoraaste ja paista piirakkaa uunin alatasolla noin 30-35 minuuttia, kunnes pinta alkaa saada hieman väriä. 

Kommentit

Voisit tykätä myös näistä: