Dumle-donitsit

Montakohan donitsireseptiä mahtuu yhteen blogiin? Mun veikkaus on jotain 0-äärettömän välillä. Itse muistan suurinpiirtein kaikki versiot mitä matkan varrella on tullut testailtua, mutta kyllä nämä Instagramin livessäkin leivotut Dumle- donitsit nousee TOP 3 listalle. 

Ja luulen, että sana Dumle-donitsit riittää... muuta ei tarvita, joten ohje olkaa hyvät! Ohjeen perään kokosin blogin muutamia muita vappuun sopivia reseptejä, jos sattuu niin, että näiden jälkeen kaipaa vielä jotain muuta. 






Dumle-donitsit 12 kpl

Pohja

3 dl (erikois) vehnäjauhoja
1 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1 tl vaniljasokeria
1 tl kanelia
ripaus suolaa
1 kananmuna
1½ dl piimää
½ dl juoksevaa margariinia (tai rypsiöljyä)

Kuorrute

1 ps Dumleja (220g)
½ dl kuohukermaa
½ dl tomusokeria

Ohje

Kuumenna uuni 200 asteeseen.

Sekoita kulhossa keskenään kaikki kuivat aineet. Sekoita toisessa kulhossa kananmuna, piimä ja juokseva margariini ja lisää kuivien aineiden joukkoon. Sekoita taikinaa vain sen verran, että ainekset ovat sekoittuneet tasaisesti. Kaada taikina pursotinpussiin ja täytä hyvin voidellun donitsipellin kolot puolilleen. Voit myös lusikoida taikinan vuokaan, mutta pursotinpussi on tässä hieman kätevämpi. 

Paista donitseja uunin keskitasolla 8-10 minuuttia. Donitsit saavat jäädä vaaleiksi, kokeile vain tikulla, että ovat kypsiä sisältä.

Anna donitsien jäähtyä hetki vuoassa ja siirrä sen jälkeen esim. ritilän päälle jäähtymään.

Tee tällä välin kuorrutus. Laita kattilaan kerma ja Dumlet ja kuumenna miedolla lämmöllä niin, että Dumlet ovat sulaneet. Siirrä kuorrute kulhoon ja lisää joukkoon tomusokeri ja anna kuorrutteen jäähtyä, jolloin se hieman paksunee. Tämän jälkeen voit dipata donitsit kuorrutteeseen tai lusikoida kuorrutteen donitsien päälle. Lopun kuorrutteen voi sitten lusikoida suoraan suuhun, jos käy niin, että sitä kulhon pohjalle hieman jää. 

Vinkki! Mikäli et omista donitsivuokaa, voit paistaa donitsit myös kuppikakkuvuoassa taikka paperisissa muffinvuuissa. 

Muita sopivia herkkuja vapuksi:




Kommentit

  1. Tuleeko kuorrutteesta tahmea sormiin tarttuva vai jähmettyykö siististi syötäviksi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä se hieman tahmeaksi jää. Tomusokeria voi halutessaann lisätä, jos haluaa jähmeämmän kuorrutteen.

      Poista

Lähetä kommentti

Voisit tykätä myös näistä: