Siirry pääsisältöön

Juhlien kupliva tunnelma

Kaupallinen yhteistyö Juomavinkki / Pernod Ricard Finland Oy
Sisältää mainoslinkkejä, jotka merkattu *

Rakastan järjestää juhlia ja käyttää aikaa sekä vaivaa järjestelyihin. Juhlien odotus ja järjestely aiheuttaa ihanaa kuplivaa tunnetta vatsan pohjassa. Itse juhlapäivänä taas tunnelman toivoo olevan iloisen kupliva ja sitä se tosiaan oli myös meidän lauantain juhlissa, joissa iloinen puheensorina täytti talon ja kupliva juoma lasit.

Mielestäni juhlaan kuuluu kuohuva, oli kyseessä sitten ihan vain syntymäpäivät taikka isänpäivä. Kuohuviini tuo heti juhlan tunnun arkisiinkin hetkiin, saatikka että kyseessä on hääpäivää juhlistava hetki. Meidän lasimme täyttyivät juhlissa chileläisellä *Castillo de Molinan Brut Cuvéella, joka maistuu ihanan raikkaalta ja yllättävän makealta ollakseen kuiva. Kuohuviinin raikas sitruksinen maku korostui porkkanakakusta löytyvän appelsiinin myötä ja nämä olivatkin oiva pari. Mausta löytyi porkkanakakun myötä hieman greippinen vivahde. Kuohuviini maistui myös alkumaljojen jälkeen ja sopi tarjolla olevan ruuan kanssa yllättävän hyvin. 
Castillo de Molinan viinit olivat selkeä valinta juhliimme, koska olin saanut tutustua niihin upean kollegani Savusuolaa- blogin Janican järjestämissä viiniraadeissa, joissa olimme käyneet läpi lähes kaikki ruokajuhlat viineineen. Näistä voit muuten käydä lukemassa *Juomavinkin blogista, josta löydät varmasti mm. tulevaan jouluun sopivat viinit. Näissä raadeissa aina ehdottomasti omiksi suosikeikseni nousivat kerta toisensa jälkeen Castillo de Molinan viinit, joten olin kovin iloinen, että juuri nämä täydensivät ruokapöydän tarjontaa. 

Sekä *Castillo de Molina Reserva Chardonnay että *Castillo de Molina Reserva Pinot Noir sopivat tarjolla olleisiin ruokiin täydellisesti. Juhlien teemana oli vappu, joten pöydästä löytyi luonnollisesti mm. nakkeja ja kukkakaali-perunasalaattia. Erityisesti hedelmäinen valkoviini yhdessä tuon raikkaan kukkakaali-perunasalaatin kanssa oli täydellinen yhdistelmä. Pinot noir taas täydensi tarjolla olleen saaristolaisleivän ja kylmäsavuporotahnan todelliseksi makuelämykseksi. En ole kovinkaan taitava ruuanlaittaja saatikka taitava yhdistämään ruokia viineihin, mutta nyt ruoka ja viini sattuivat vähän vahingossa olemaan oikein hyvä pari toisilleen. Ruokalistalla oli edellä mainittujen lisäksi vihersalaatti, tulinen broileri-pastasalaatti (mukaillen tätä Italialaista broileri-pastasalaattia), chili-cheddarlihapullat ja lämminsavulohi. Makeista löytyi porkkanakakkua, suklaa-kinuskikakkua ja peach melba-moussekakkua, joita aiemmin mainittu kouhuviini täydensi. Selkeimmäksi suosikiksi nousikin alkuun tarjottu Castillo de Molina Brut Cuvée, joka maistui monelle läpi illan. Castillo de Molina Reserva Chardonnay taas vakuutti monet vannoutuneimmatkin punaviinin juojat ja saivat heidät pitämään valkoviinistä. Keskitäyteläinen Pinot Noir toimi näin kepeässä vapputunnelmassa paremmin kuin mikään tuhdimpi punaviini. Tällä kertaa vieraiden joukossa ei ollut vegaaneja, mutta kaikki nämä kuten muutkin Castillo de Molinan viinit sopivat vegaaneille. Tämä on hyvä muistaa, mikäli järjestää omia juhlia ja asia tulee ajankohtaiseksi. 

Olen vieläkin ihan fiiliksissä viikonlopusta ja on ihana tämänkin jutun myötä muistella tuota iltaa vielä monia monia kertoja. Peach melba-moussekakun ja kukkakaali-perunasalaatin ohjeen kirjoittelen teille vielä myöhemmin. Onnistuivat meinaan sen verran hyvin. Ja nyt te tiedättekin jo näille sopivat viinit. 


Kommentit

  1. Kuulostaa onnistuneilta juhlilta! Ja tarjoilut saa kyllä veden kielelle :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti