Rommi-rusinakakku

Kaupallinen yhteistyö Maku Kitchen Life 

Yksi parhaimpia makumuistoja lapsuudesta on äidin tekemä amerikkalainen suklaakakku, jonka päällä oli ihan mielettömän hyvän makuista pilven pehmoista marenkia. Tämän marengin yhdistin näin joulun alla suklaakakkuun, jonka täydentävät rommi-rusinat. Kakun leivoin korkeaan irtopohjavuokaan, jolloin kakusta saa todella näyttävän. Oi kunpa tätä olisi nytkin nenän edessä. 






1½ dl rusinoita
½ dl tummaa rommia
2½ dl vehnäjauhoja
½ dl kaakaojauhoja
1½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
150 g voita sulatettuna
2 kananmunaa
1 dl piimää

Marenkikuorrute
1 dl sokeria
½ dl tummaa siirappia
2 rkl vettä
2 kananmunan valkuaista

Lämmitä uuni 175 asteeseen.

Laita rusinat kulhoon ja lisää joukkoon rommi. Anna marinoitua sen aikaa, kun valmistat taikinan.

Sekoita keskenään kaikki kuivat aineet. Sekoita toisessa kulhossa voi, piimä ja kananmunat. Siivilöi kuivat aineet nesteiden joukkoon ja sekoita taikina tasaiseksi. Lisää lopuksi taikinaan rusinat rommin kera.

Vuoraa irtopohjavuoan (18cm) pohja leivinpaperilla ja voitele reunat. Kaada taikina vuokaan ja paista uunissa noin tunti. Kokeile kypsyys tikulla.

Anna kakun jäähtyä.

Kuorrutetta varten laita kattilaan sokeri, siirappi ja vesi. Kuumenna 120 asteeseen. Ennen kuin sokeri on kuumentunut täysin, ryhdy vatkaamaan valkuaisia vaahdoksi. Lisää vaahdon joukkoon sokeriliemi hiljalleen koko ajan vatkaten ja vatkaa marengista kiiltävää ja paksua niin kauan että marenki on ehtinyt jäähtymään.
Lisää runsas marenkikerros kakun päälle.


Kommentit

Voisit tykätä myös näistä: